Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zliechov – Považská Bystrica – Púchov

Diskusná téma K článku: Zliechov – Považská Bystrica – Púchov

Strážovské vrchy a podhorie Javorníkov v okolí Púchova a Považskej Bystrice mám veľmi rád. V oboch prípadoch sa krajina v týchto miestach vyznačuje veľkou pestrosťou. Hlboké lesy striedajú horské lúky, členitý terén zase oblé chrbty. Korunu kraju nasadzujú viaceré dominantné bralnaté vrchy s monumentálnymi výhľadmi. A práve tieto fakty ma koncom tohoročného leta navnadili k dvojdňovému vandru.

MisoB

bdel: Zelená tadiaľ viedla už pred stavbou obchvatu. Ale používa to málokto a pretrasovanie by bolo užitočné.

Tomi

Tá trasa zelenej v PB je nakreslená dobre. V tom zarastenom úseku som sa najskôr dostal k strmine, kde bol výhľad na športovú halu a Tesco, cestou späť som našiel cestičku, ktorá ma priviedla sem:
goo.gl/maps/cgGxwGtLjMG2
Chodník viedol popri plote domu vľavo, ale asi výstavou sa zničil, tak ako aj značka. Chodník potom pokračuje ku garážam, o kúsok nižšie značka je:
goo.gl/maps/cgGxwGtLjMG2
Bolo by dobré značku pretrsovať buď na tú novú ulicu alebo tým spomínaným okrajom lesa.

Bdel

MisoB: Trasa zelenej znacky z PB sa menila, ked sa staval ten obchvat poza Rozkvet? Byvam v DM, ale nikdy som tadial nesiel, vzdy len tou cestou popod Cierne haje, ako si to oznacil.

MisoB

S tým prameňom je to celkom možné.

Martin knor

Prechadzka velmi peknym krajom. Pozeral som, ze okrem maleho useku zo Zliechova, asfaltke Riedka - Podskalie a odbocky na Holis som ju uz celu absolvoval. (Pocas 7 roznych vyletov :-).) Najviac sa mi samozrejme pacila dvojica hradisk nad Riedkou aj s malebnym domcekom.
Inak, tou zelenou nad Povazskou Bystricou som siel (opacnym smerom), no na chvilu som stratil znacku. Vobec som to neriesil, lebo sa mi zdalo ze idem dobre. A teraz sa dozvedam, ze som siel zle, znacka sa ku mne pripojila hore v lese :-).
Michal, k tomu pramenu pod Klapami. Ked som tade siel v roku 1995, tak chodnik siel po cerstvo zakopanom potrubi (este nebolo zahadzane vsade). Nezviedli ho iba do vodovodu v obci?

Tono

Tak predsa som si ten pramen dobre pamatal :):):)

MisoB

Pekne si sa potúlal.
Tá zelená nad P.B. je naozaj nešťastná. Šiel tadiaľ asi iba značkár (keď to ešte nebolo také zarastené), potom pred pár rokmi ja (keď som ten úsek zameriaval pre mapu)... a ty si bol tretí :) Bežne sa chodí cestičkami okrajom lesa mapy.hiking.sk/?x=18.45068… , ale na kroviny sa asi blbo značkuje.
Pod Klapmi bol kedysi prameň tu mapy.hiking.sk/?x=18.41481…, ale dávno vyschol - veď ho ani v databáze nemáme.

Boro

Pohladenie a potešenie zároveň.

PaliT

Pri pohľade z okna na mokrý, čvachtavý sneh, je tento článok aj s fotkami priam balzam na dušu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma