Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba na Hali Cudzichowej

Diskusná téma K článku: Koliba na Hali Cudzichowej

Pri prechode poľsko-slovenskými Kysucami a Oravou sme na rozsiahlej horskej lúke medzi Brtsom (Palenica / Polanica) a Pilskom (Piľskom) naďabili na priam luxusný salaš, ktorý v oblasti alebo aj pri prechode po hraničnom hrebeni Oravských Beskýd môže zaujať strategický význam.

Daulagiri

Spal som v tomto salaši ešte koncom februára 2022. Snehu v okolí bolo miestami aj 1,5 m.
Boli pootvorené dvere a vnútri trochu nafúkaný sneh aj cez rôzne škáry. V porovnaní s fotkami od Matabee je tam už len jeden matrac, inak vyzerá vnútro v podstate rovnako skromne. Strechu tvoria plechy prekryté ešte drevenými doskami, takže zatekať by nemalo.
Dvere tuším držali len na jednom pánte, po odhrabaní snehu sa dali provizórne zaistiť zvnútra. Inak tam behala aj myš, tak pozor na jedlo.

Matobee

Bol som tam v novembri. Dvere sú v zlom stave, pár odpadkov, ale inak pohodka. Vychytal som síce nezvyčajne príjemné počasie tak sa tam spalo príjemne aj pri otvorených dverách.

PatrikSlanina

Čaute
Neviete niekto ako momentálne vyzerá táto útulňa?
Ďakujem :)

Kubo00

Boli sme tam nedávno, popis sedí. Žiaľ salaš je plný odpadkov.

Ade.e

Martin, keby si napisal clanok, tak by si nas prekvapil o prekvapenie. :) Si nevies predstavit aki ame boli radi.
Blud, ... chrrr chrrr, tvoja reakcia na moju otazku. :D

Daulagiri

Tento salaš som si všimol keď som pred 6-timi rokmi robil hrebeňovku Oravských Beskýd. Ale akurát v ten deň keď som okolo neho prechádzal som mal tak naponáhlo že som doň nenakukol čo ma potom dosť mrzelo, lebo mi prišiel vhodný na nocľah a navyše na krásnych lúkach. A teraz po rokoch je tu o ňom článok, super aj keď vnútro je riadne skromné. Snáď ho niekedy využijem.

Blud

toto si pamatam :D na tej luke spim, aj keby tam co bolo.. a o minutu sup, koliba! a potom len tvoje "ty uz spis?"..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma