Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na rakúsko-česko-slovenské trojmedzie

Diskusná téma K článku: Na rakúsko-česko-slovenské trojmedzie

Vlani som si v snehovej metelici pozrel dropy na rakúsko-maďarsko-slovenskom trojmedzí a zostalo mi posledné, rakúsko-česko-slovenské. V minulosti som išiel po hrádzi Moravy pár sto metrov od trojmedzia, preto ma nelákalo ísť naň zo slovenskej strany. Čo tak vybrať sa naň z moravskej strany? Lužné lesy medzi Lanžhotom a Hodonínom sa mi páčili, tu by to mohlo byť podobné.

Martin knor

Neviem, ako to zaplavovanie prebieha, ale je tam vedla asfaltiek jedna skladka dreva za druhou. Kedze si nemyslim, ze by SL CR suhlasili s tym, ze by im tie skladky dreva odplavilo, tak to zrejme s tymi zaplavami nebude az tak hrozne. :-)

Boro

Ak by vás napadlo, že si teraz pôjdete prebehnúť na bicykli túto krajinu, prosím, odložte to o pár týždňov. A to preto, lebo práve teraz prebieha zaplavovanie lužného lesa odpúšťaním vody z vodných nádrží Nové Mlyny. Z dôvodu suchého počasia sa tak nekonalo už dva roky a tak konečne sa zasa k tomu pristúpilo. Robí sa to umele, aby sa napodobnili záplavy a tým sa posilnil lužný les v oblasti. Malo by sa to robiť 2 x do roka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma