Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sme rybárčili na Turci

Diskusná téma K článku: Ako sme rybárčili na Turci

Keď nedávno skončila doba „temna“ a začala éra obrody, konečne sme sa mohli beztrestne stretnúť na pive v našej krčme. Síce len na terase, ale aj tak. Bolo to radostné, pretože sme všetci prežili napriek tomu, že sme nad 70 rokov a štatistiky sa nám drzo vyhrážali.

Martin knor

Pekne. Bol som nad tym mostom nedavno s Dankou. Aj som sa trochu namocil.

V potoku som ryby nikdy nechytal, ale "kapra do ruky" som chytil na Vianocnom plavani, ked nam ich par hodili do bazena na plavarni. Kto si nejakeho vylovil, mohol si ho vziat domov :-).

Daulagiri

Boro z dediny síce som, ale priznám sa že až taký šikovný sme neboli, chytali sme len na udicu. V našom potoku bolo vtedy (pred cca 20 rokmi) celkom dosť rýb aj rakov. Dnes ich v ňom už asi veľa nežije.

Boro

Daulagiri, ak si z dediny, isto si vedel chytať pstruhov aj "do ruky". Mňa to naučili malí chlapci z Prosieka a dodnes to viem.

Daulagiri

Tieto zážitky s prírody z detstva človek za nič nevymení.
Nezabudnem ako sme s kamarátom ako malí chlapci pytliačili na potoku v dedine, raz sme chytili takého obrovského pstruha že ho koštovali obe naše rodiny :-)

MilanS

Boro, motal som sa tam na jar a našiel som len nezamknutý opustený bývalý(?) salaš. Je "zašitý" nad miestom, z ktorého som fotil Malú Fatru. Jeho súradnice N48,9516° E18,8563°. Pod ním v lese majú rybári svoje sedenie. Z výstupovej cesty zo Socoviec na Strážu sa dá v salašu dostať odbočením tu: N48,9503° E18,8602°.

Tomka

Boro
Keďže pri rieke bol súkromný pozemok tak proti prúdu sa nedalo ísť. Zhora zo Stráže bolo dole vidieť nejakú budovu, ale či to bola chata, alebo to patrilo k tej súkromnej vile, netuším. Celý vŕšok je veľmi zarastený.

Boro

Tomka, a tá chata tam ešte stojí ?

Tomka

Pekný príbeh.
Pred pár dňami sme boli za tým mostom fotiť močiarky. Je tam už označený súkromný pozemok a ohradník.:(

Svatopluk Štěpánek

To sú dobré zážitky. Aj keď som turista skôr športovo-vojenský čí poznávací tak sa mne tieto príbehy moc páčia, možno preto, že nič také nepoznám.

Mirino

Platí staré známe, že človek sa má v mladosti správať tak, aby na dôchodku nebol nútený spomínať iba na pracovné úspechy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma