Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová ferrata cez Priečne sedlo v Tatrách

Balevas , 1 reakcia

Na tejto nezmyselnej ferrate sme boli asi pred mesiacom. Kým sme ju prešli, zleteli z ferraty smerom na reťaze asi 2 kamene, ktoré pre ľuďoch na reťaziach nabrali už dosť slušnú rýchlosť. Postaviť ferratu týmto spôsobom, nad hlavami nechránených turistov čo sa držia len reťazí, je priam trestným činom. Hlavne že sa vodcovskému talibanu podarilo znova zmariť realizáciu nejakej ferraty, ktorá by ozaj dávala zmysel, ako bol hrebeň Priečne sedlo - Sedielko.

Peter61

Tomáš A. : tejto zimy nečakám žiadne zmeny. Návrh visí tretí rok na infernete
minv.sk/?navrh-navstevneho-po…
Či dačo bude, nevedia ani svište, a tie by ozaj mali vedieť, lebo zmeny sa obvykle vyhlasovali na začiatku leta.
hiking.dennikn.sk/…/novy_navs…
Plus je tam občasný výskyt lavín, takže neviem.
A bod 3.2.C "za účelom realizácie výstupu
do Branieho sedla alebo Priečneho sedla musí zimný turista vstupovať len s adekvátnym a
plnohodnotným skialpinistickým výstrojom." bol pripomnienkovaný "hobbystami".

Tomáš A.

Viem, že Priečne sedlo je v zime ,,uzavreté,, ale kedže tam pribudla ferrata ktorá to zlahčuje, neviete nahodou či sa to nezmení? Prípadne viete mi poradiť niečo zaujímave na zimu v Tatrách?? Ďakujem

Janabilesova

Nebola som na tejto novej ferrate, ale v Priecnom sedle ano. Viac chodnikov tak blizko seba... no neviem... asi by som uvazovala o inej lokalite pre ferratu. Budu sa tu na malom priestore kumulovat dve rozne skupiny ludi...

JohnyT

Na Chopok som prestal chodiť keď postavili novú lanovku a rozvŕtali celý kopec. Teraz pribudli zbytočné železá aj na Priečnom. Ostanú na Slovensku nejaké tiché majestátne hory pre tých, čo sa nechcú v živote ubaviť na smrť?

Vlado Pristaš

Mám rád nové veci a niesom "klasický slovák" čo všetko kritizuje, ale postaviť nezmyselnú ferratu len aby sa nemuseli vrátiť financie z grantov je smutné.. myslím si, že je to úplná chyba ochranárov Tanapu čo nedovolili ferratu na Solisko.

Peter61

Jany :
také feraty ako v ČR sa stavajú aj u nás, resp. u nás sú aj ťažšie. Nehovoriac o tom, že v ČR sa niektoré stavajú štýlom na hulváta.
Btw. pred 8 rokmi borci chceli feratu na Gerlach.....

Jany1304

Michal Legutky..aspon prilbu??..kto bol aspon na jednej normalnej ferate prinajmensom obtiaznosti A/B..bo napr...niekde kde pouzivas aj retaze.tri kopy..ostry rohac.tak potrebuje pri tejto obtiaznosti maximalne prilbu(ta sa vzdy hodi) ale vobec nie set..(samozrejme opatrnosti nieje nikdy dost kazdy ako sa sam uzna za vhodne)..ja som rozpacity skor z toho nazvu..bo nic bod obtiaznost B..by som feratou ani nenazyval..v tatrach je potencial na par dobrych ferrat..nemusia byt na kazdy stit..stacilo by takych 5 ..namiesto toho postavili 100 rokov za opicami..detsku pseudo preliezacku..len aby daco bolo..kto bol aspon na jednej ferate v rakusku..tak to zrejme vnima podobne jak ja..totalny trapas..pomenovanie ferata tu nieje namieste..vhodne max. ako blby zart..dokonale vyobrazenie toho(prenesene na toto)ako daleko sme za rakuskom..svajciarskom..talianskom..slovinskom..a dokonca aj ceskom(niezeby nato nemali sikovnost.ale zial nemaju ani tie oproti povedzme alpam..minimalne na plochu miniaturne tatry)..myslim ze mozno aj chorvati su pomaly lepsie natom..pritom tam je turisticke zameranie uplne niekde inde..ale co cakas od statu kde polovica ludi su slasosmeraci a kotlebavolici...

Vladeno

Oné... Tlačí sa mi na jazyk mnohé. Vždy je dobré, keď sa niečo zrekonštruuje, vynoví, alebo vybuduje. Ale... Bikozz to zhrnul úplne výstižne. Niet viac, čo dodať. Howg.

Peter61

Lenka, jútuberi, motivátori, influenceri alebo čo nie sú metodické príručky. Točia supervideá etc. a potom sú klube 27, popamäti nedávno Dominik Socha. Lenže jemu to "zlé jazyky" veštili.
Alebo toto čerstvé : spať v búrke v posede medzi solitérmi ....
hiking.dennikn.sk/…/supercela…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov