Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dutá skala, Kľak a Kľacký vodopád z Vrícka

Diskusná téma K článku: Dutá skala, Kľak a Kľacký vodopád z Vrícka

Na jeseň 2021 sa epidemiologická situácia opäť zhoršuje, cestovanie je však stále povolené, a tak s Ľubošom plánujeme ďalšiu spoločnú túru. Voľba padá na jeden z najkrajších slovenských vrchov – malofatranský Kľak. Počasie má byť inverzné, na vrchoch slnečné a mrazivé. Keďže trasu z Fačkovského sedla poznáme a chcem ísť pozrieť Dutú skalu, volíme okruh z Vrícka cez jaskyňu, Kľak a vodopád. Trasa bude viesť najprv po neznačených chodníkoch nad Vríckom, neskôr hrebeňom Malej Fatry a nakoniec zvážnicou späť do dediny.

Fangorn

Dutá sa oplatí ísť po "hrebeni" chodníkom ako je vyznačený na hiking mape, nie tým výrazným vychodeným cez les k jaskyni. Tým vychodeným až potom dolu ako zostup, ten hrebeňový je zaujímavejší aj s mnohými výhľadmi po trase.

Martin knor

Bol som tam pred par rokmi ale hore som siel cez Partizana, dolu okolo vodopadu a na Dutu skalu som siel az na zaver. Inspiroval ma clanok od Danky. Na Dutej skale sa lesom prechadzali dva medvede nedaleko mna. Len som zamrzol a dufal som, ze ma v konciacom dazdi nezavetria.

Daulagiri

Naozaj veľmi dobrý okruh na ktorom je veľa pekných miest.
Hl. hrebeň Lúčanskej Fatry poznám - je to tam super. Ale Kľacký vodopád a Dutú skalu som ešte nenavštívil, no mám ich dlhšie v pláne - raz určite zájdem.

S tým Kľakom je to fakt smola - aspoň máš dôvod vrátiť sa :-)

Lubo

Skvely tip ta Duta skala. Vdaka, Tomas.

Rc

asi dva roky dozadu v jedno pekne letne popoludnie bolo pred vricanskym sedlom na zltej smerom niekde od gruna pocut ako sa zrejme biju dva medvede. dost silny zazitok, aj ked iba akusticky. oproti nam sla skupinka asi piatich turistov, no krvi by sa im nedorezal... :-)

Tomas Vohlarik

mato - snazim sa, ked uz niekam idem pozriet aj nejake atrakcie v okoli trasy. sem tam ale aj tak na ne zabudnem :-) ten Klak ma nema rad, bol som tam 3x a 3x ziadne vyhlady

sona, ktritri - vdaka za precitanie, ta cast okolo Skalky je taky zabudnuty kut, vsetci chodia len na Klak, malokto sa vyda aj dalej...

este zaznam trasy cez Relive, ak by chcel niekto pozriet

relive.cc/view/vDqgkLnmAVq

Ktritri

Pekný report. Tiež mi táto trasa chýba, fačkovskú už aj potme zájdem a toto nič, hanba mi. Vďaka!

Sona

Zaujimavy okruh, vdaka za tip, najma na Dutu skalu. Klak a Skalky som navstivila klasicky z Fackovskeho sedla, ale na Skalkach bola hmla a prsalo, takze sa treba vratit.

Matobee

Tomáš fajn čítanie. Pači sa mi, že rád odbáčaš aj na blízkymi zaujímavosťami mimo značených trás. Snažím sa o to a ja, keď je energia a najmä zvýši nejaký čas.

Bol som na Skalkách minulú jeseň koncom októbra, ale z opačnej strany od Rajca. Vládlo vtedy takmer rovnaké počasie a panovali podobné podmienky. Na Skalkách som strávil dlhé hodiny a preto som si Dutú skalu poriadne vyobzeral z obďaleč. Pôsobí impozantne. Snáď sa tam aj ja raz zatúlam.

Vo Vrícku som už pekných pár rokov nebol a sotva si tieto trasy pamätám, akurát sa mi vynárajú spomienky na vodopád a poriadny stupák hore. S tou hmlou na Kľaku ste mali veru poriadnu smolu, až neskutočnú. Pritom z fotiek spod Kľaku ani nevyzerá, že by mohla nejaká hmla prísť. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma