Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Reportáž Novinky na veľtrhu S1

Počas minulého týždňa sme sa zúčastnili outdoorového veľtrhu S1 v Brne. Vystavovatelia predviedli mnohé novinky na tohtoročnú letnú, ale už aj nasledujúcu zimnú sezónu. V nasledujúcom článku vám prinášame viac informácií o jednotlivých značkách a výrobkoch.

Alb Forming

Český výrobca kempingového riadu predviedol sadu riadov vyrobenú z povlakovaného hliníku s teflonovým povrchom, ktorý by mal chrániť riady pred pripálením a zabezpečiť ľahké čistenie. V súprave je aj polykarbonátový príbor určený práve na nepoškriabanie PTFE povlaku. Zaujímavým počinom je aj súprava AL-INOX vyrobená sedvičovým spôsobom, t.j. vnútorná vrstva je nerez a vonkajšia hliník. Spodná časť riadu je vysústružená tak, aby sa nešmýkal na variči.

Directalpine

Bunda Devil Alpine Jacket, určená do náročných klimatických podmienok, sa doočkala po šiestich rokoch prvej výraznej inovácie. Oproti prvej verzii sa tu kladie dôraz na maximálnu jednoduchosť, ktorá je podľa dizajnéra do extrémnejších podmienok najvhodnejšia. Zaujala nás aj lyžiarska bunda Adrenalin s integrovanou kuklou.

Kovea

Kórejská firma, vyrábajúca aj pre renomované značky ako Markil či MSR, pod vlastným názvom priniesla viacero zaujímavých produktov. Dvojpalivový varič Boostre+1 umožňuje zmenu paliva bez výmeny trysky. Varič sa dá aj dobre zložiť do kompaktného obalu.
Plynový varič Moon Walker je zase zaujímavý tým, že stojí na zemi, čo je jednak lepšie z hľadiska stability, jednak sa dobre hodí do extrémnejších podmienok.

Lowa

Na stánku Lowy bolo tradične vidieť množstvo topánok od tých určených pre ľahšie terény až po vysokohorskú obuv, rovnako aj modely skialpových lyžiarok. Novinkou nemeckého výrobcu obuvi sú trojsezónne polobotky Zephyr so semišovým povrchom a Gore-texovou podšívkou. Zásadnou inováciou Lowy je nahradenie podrážky Vibram vlastnou technológiou výroby Monowrap v celej rade ATC obuvi.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Nadir

Staronová značka topánok na českom trhu sa predstavila s topánkami Calza 2808 a 2614. Ide o celokoženú turistickú obuv so sympatexovou alebo nadirtexovou membránou a Vibram podrážkou, vhodnú do menej náročných podmienok.

Progress

Český výrobca fuknčného prádla má novinku Dynamic. Ide o ergonomické tričko z vysoko fuknčného materiálu (polyester + spandex), na dotyk veľmi jemné a tenké, malo by však vydržať aj hrubšie zaobchádzanie. Tričko je krátkorukávové, určené na leto a v"daka dobrému odvodu potu na širokú škálu športových aktivít - turistika, cyklistika, fitness at"d.

Restday

V stánku firmy, zaoberajúcej sa prevažne opravou lezeckej a trekovej obuvi, nás zaujali sandále Fivefingers, ktoré vyrába Vibram. Ako prezrádza ich názov, majú priestor extra pre každý prst. Nejde o novinku, každopádne je to zaujímavý "úlet".

Therm-a-rest

Novinkou výrobcu nafukovacích karimatiek je extra ľahká karimatka NeoAir s hmotnosťou 260g až 550g, podľa veľkosti. Má patentovanú reflexnú vrstvu odrážajúcu teplo späť k telu a chlad od podložky do zeme. Nafukuje sa iba ventilom, čo eliminuje potenciálnu vlhkosť, ktorá by sa mohla dostať dnu z dychu.

Viac informácií o veľtrhu
Jak vidí vystavovatelé veletrh S1
Co stojí za to vidět na S1?

Fotogaléria k článku

Najnovšie