Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Predstavenie Fozzils Solo Pack

Stolovanie v prírode je pojem relatívny, keďže väčšinou onen stôl k dispozícii nie je. Podobne obmedzené býva aj turistovo vybavenie slúžiace na túto aktivitu – až na výnimky je ním ešus, v ktorom sa pokrm aj pripravuje. Gurmáni, čo pridajú aj lopárik, vzbudzujú obdiv za ochotu vláčiť takúto extra záťaž. Pri varení pre viacerých v jednom väčšom ešuse však nemusí byť od veci aj samostatný riad. Komu popritom leží na srdci hmotnosť a skladnosť, môže siahnuť napríklad po kurióznom riešení od Fozzils.

Výrobca
Fozzils
Model
Solo pack
Typ
skladacie turistické misky
Materiály
polypropylén
Hmotnosť
182 g
Farebné kombinácie
modrá
Páči sa mi
zaujímavé riešenie, nízka hmotnosť, skladnosť, umývateľné v umývačke riadu
Nepáči sa mi
lyžica
Infocena
15 €
Obchody
eshop.scandinavia.cz

Materiál a princíp fungovania

Použitý materiál je polypropylén s hrúbkou približne 1 mm. Podľa výrobcu ide o plast, ktorý je 100 % BPA free a odoláva teplotám do 110 °C, takže sa môže bezproblémovo používať aj na teplé pokrmy, či nápoje. Umývať ho možno aj v bežnej umývačke na riad, avšak mikrovlnná rúra je zakázaná.

Ploché plastové diely sa skladajú podľa predpripravených ohybov a zaisťujú sa plastovým cvočkom. Skladanie je, s výnimkou lyžice, jednoduché a treba dávať len pozor na to, aby logo Fozzils bolo z vonkajšej strany – ľahko sa totiž môže stať, že to poskladáte opačne.

Sada Solo Pack

Sada Solo Pack obsahuje hrnček, misku, tanierik, lyžicu a obal na nosenie. Hrnček má objem 350 ml, miska 600 ml a tanierik má plochu 19,4 x 18,5 cm. Sada v rozloženom stave v obale zaberá 26 x 28 cm a váži 182 g. Na miske aj hrnčeku by sa zišla odmerka a najmä ryska pre maximálne naplnenie. Výsledná nádoba totiž preteká, ak ju naplníte povyše dierok s cvočkami.

Lyžica sa pomerne zložito skladá a podľa nás má obmedzené použitie, pretože bežná plastová turistická lyžica neváži takmer nič a je tiež veľmi dobre skladná. Preto túto súčasť sady považujeme skôr za "exhibičnú", ako pre reálne využitie.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Postrehy z používania

Fozzils je ľahká sada a pokiaľ niečo z nej netreba, možno to vyložiť a tak ušetriť pár gramov. Nám sa osvedčil najmä tandem hrnček-miska. V plochom a pružnom balení sa vhodné miesto v batohu pre sadu hľadá ľahko. Celková manipulácia, s výnimkou lyžice, je veľmi pohodlná a rýchla. Pri použití s horúcimi tekutinami treba dávať zvýšený pozor, pretože plast zmäkne a navyše pri jeho iba 1 mm hrúbke nevyniká izolačnými schopnosťami a tak sa ľahko popálite.

Poznámka redakcie: podľa posledných informácií od distribútora v nových baleniach pre tento rok už lyžička nie je.

Fotogaléria k článku

Najnovšie