Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Búda Búda pri Hornádskych lúkach

Mnohí asi nebudú vedieť, kde sa Hornádske lúky nachádzajú. Tieto krásne a rozsiahle poľany sa rozprestierajú v Sopotnických vrchoch – podcelok Čiernej hory. Pri prechádzkach týmto krajom môže stavba poslúžiť najmä v prípade núdze ako útočisko alebo miesto pre oddych.

Poloha
Čierna hora: na žltej turistickej značke, približne v polovici trasy medzi Hornadskými lúkami a priehybou Bystrá
Nadmorská výška
650 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.89614 ° SŠ
dĺžka: 21.09302 ° VD
» Mapa
Nocľah
pre 4 osoby
Prevádzka
trojsezónna (bez možnosti zakúrenia)
Voda
prameň nie je v bezprostrednej blízkosti objektu
Dalšie info
vonkajšie ohnisko

Poloha

Búda sa nachádza na žltej turistickej značke medzi rázcestiami Bystra, priehyba a Hornádske lúky v nadmorskej výške približne 650 m n. m.

Objekt

Je to veľmi jednoduchá stavba z dosák. Jedna strana štvorcového objektu je úplne otvorená a nachádza sa pri nej ohnisko. Interiér neponúka okrem prístenných lavíc nič navyše. Výhodou je hlavne strecha, ktorá by mala ochrániť pred dažďom, keďže je z lepenky a tak pri zlom počasí, alebo ako provizórny úkryt, môže táto stavba padnúť vhod. Medzi doskami po boku stavby sú medzery a tak ochrana pred vetrom nebude najlepšia. Ale keďže sa okolo nachádza hustý les, tak by s vetrom nemal byť až taký problém. Miesto na prenocovanie nájdu pohodlne štyria ľudia a pri dobrej vôli určite aj viac. Keďže búda nemá podlahu, je nutná izolačná podložka a spací vak.

Prameň alebo vodný zdroj sa v bezprostrednej blízkosti búdy nenachádza.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie