Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Terrex Solo – obuv na bouldre a skaly

Adidas vylepšil do dokonalosti svoju ľahkú turistickú obuv Terrex Solo doplnením legendárnej gumenej podrážky STEALTH, čo jej zabezpečilo víťazstvo v súťaži Outdoor Award 2013. Obuv vyvinutá v spolupráci s Beatom Kammerlanderom, Berndo Zangerlom a bratmi Huberovými poskytuje neprekonateľný grip a stáva sa tak absolútne spoľahlivým partnerom na ceste medzi bouldre alebo skaly.

Špecialisti na výrobu topánok značky adidas pracovali mnoho mesiacov na vývoji podrážky Terrex Solo spolu so zakladateľom spoločnosti Five Ten Charlesom Coleom. Horolezci a boulderisti si môžu konečne užívať výstup s ľahkosťou vďaka gume STEALTH, unikátnemu elementu, ktorý poskytuje neprekonateľný grip a umožňuje skvelý výkon pri akomkoľvek stúpaní a menej náročných výstupoch. Extrémne vysoká priľnavosť gumy STEALTH vychádza z dokonalej kombinácie viskozity a elasticity, ktorá preniká na povrch cez mikroskopické póry.

Vlastnosti Terrex Solo sú ideálne pre lezenie, najmä pre menej náročné výstupy. Táto obuv je perfektná pre športovcov, ktorí trávia hodiny na vertikálnych skalných stenách, trénujú, alebo odpočívajú zaistení a robia si fotografie, pričom na skale potrebujú rovnaké pohodlie ako aj na výkon.

Okrem jedinečných vlastností podrážky STEALTH sú Terrex Solo tiež typické stabilitou a nízkou hmotnosťou. Medzipodošva z peny EVA je vďaka použitiu jemnej vrstvy TPU ešte viac posilnená. V oblasti päty absorbuje dopady špeciálna vložka ADIPRENE®, ktorá umožňuje pohodlný a dynamický pohyb, dokonca aj počas dlhších výstupov. Asymetrické pútka sú prispôsobené päte tak, aby sa tieto ľahké topánky dali cez skobu pohodlne pripnúť na ruksak alebo lezecký postroj a mohli visieť vedľa seba. Pohodlie, ľahkosť a neprekonateľný grip – tieto všetky vlastnosti nového modelu adidas Terrex Solo predstavujú jednoznačne najlepšiu voľbu obuvi pre lezcov a boulderistov.

Podrobnosti

Oteru odolná textilná sieťovina
Špeciálna podrážka pre výstupy s gumou STEALTH a asymetrickou lezeckou zónou
Ochranná vrstva v medzipodošve
Pohodlná vložka ADIPRENE® absorbuje dopady
Asymetrické pútka na päte pre pripevnenie k ruksaku alebo postroju
TPU vrstva na ochranu jazyka EVA

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Model pre mužov
Váha: 395 g (UK 8,5)
Veľkosti: 5,5 – 12,5; 13,5; 14,5
Farby: black/black/solar lime, dark solar blue/black/solar zest, mid grey/black/solar lime

Model pre ženy
Váha: 345 g (UK 5,5)
Veľkosti: 3,5 – 10,5
Špeciálna dámska úprava, ktorá sa ešte lepšie prispôsobí nohe
Fabry: bahia mint/black/bahia glow

Viac informácií nájdete na: www.adidas.com/com/outdoor/, facebook.com/adidasoutdoor a news.adidas.com.

Najnovšie