Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Stavba Burdy napreduje - september 2014 (autor foto: Zdeno Pochop)
Stavba Burdy napreduje - september 2014 (autor foto: Zdeno Pochop) Zatvoriť

Správa Nová Burda ožíva

V novembri 2012 vyhorený Zrub Burda pod Fabovou hoľou vstáva z popola. Ku začiatku októbra je hotová hrubá stavba, ktorá je pod strechou. Môžu sa začať práce vo vnútri objektu, tak aby nové prístrešie bolo v prevádzke ku koncu roka 2014.

Stavbu novej chaty realizuje Zbojská s. r. o. z Pohronskej Polhory a jej subdodávatelia. Nová Burda bude podobného vzhľadu ako niekdajší zrub, ale tento raz bude prízemná časť murovaná a strechu nebude pokrývať drevený šindel, ale pálená škridla. Ako nás informoval správca bývalého a zároveň budúceho informačného centra Burda - Zdeno Pochop, chata bola začiatkom októbra zastrešená.

Dobrovoľníci sú stále vítaní

Počas dvoch brigád tucet dobrovoľníkov vykopal lesný úsek pre položenie vodovodu a tiež upravili okolie zachytenia prameňa. Naďalej je vítaná pomoc brigádnikov, ktorí pomôžu s prípravou palivového dreva na zimnú sezónu vďaka Mestským lesom Tisovec, ktoré pomohli pri získaní vodovodného materiálu od spoločnosti Aquamont, s. r. o. z Galanty. Najbližšie úkony uskutočnia mechanizmy a urobia sa interiérové práce. Pomoc verejnosti oceníme počas najbližších jesenných víkendov, uviedol Zdeno Pochop. Záujemcovia sa môžu hlásiť na stále platných kontaktoch, uvedených pri niekdajšom Zrube Burda (v žltej tabuľke faktov).

Súvisiace články

Nový zrub Burda do začiatku zimy
Začína sa obnova Zrubu Burda (rozhovor)
Bývalý zrub Burda pod Fabovou hoľou
Nepriechodné trasy na Fabovu hoľu (veterný polom z mája 2014)

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie