Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Chatka pod Veterným vrchom (latrína je vedľa zelenej plechovej búdy)
Chatka pod Veterným vrchom (latrína je vedľa zelenej plechovej búdy) Zatvoriť

Prístrešok Chatka pod Veterným vrchom

Na hrebeni Spišskej Magury pravdepodobne neexistuje oficiálna turistická útulňa alebo iné kryté miesto, kde by sa dalo “luxusne” prespať. Napriek tomu, možno hrebeňovkárov poteší informácia o chatkách pod Veterným vrchom a na Poľane.

Poloha
Spišská Magura: Veterný vrch
Nadmorská výška
1070 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 49.33364 ° SŠ
dĺžka: 20.51527 ° VD
» Mapa
Nocľah
1 človek, v prípade núdze 2 ľudia na podlahe vo verande
Prevádzka
trojsezonná (bez vykurovacieho telesa)
Voda
prameň medzi rázcestiami pod Grúňom a na Poľane

Ani by som nepísal článok o objektoch, ak by sa nachádzali v inom pohorí, ale na Spišskej Magure je to asi biedne s úkrytom.

Chata pod Veterným vrchom sa nenachádza hneď pod zmieneným vrchom, ale na pravej strane 3 minúty po červenej a žltej značke východným smerom, k Poľane. Vďaka drastickému odlesneniu, je viditeľná pri spätnom pohľade.

Samozrejme, chata je zavretá, ale ponúka možnosť prespať na krytej verande chaty. Veranda je úzka a pojme len jednu osobu, prípadne dvoch veľmi prítulných nocľažníkov. Podlaha je z linolea, takže karimatka poslúži. Tiež je otázne, či ochráni pred bočným dažďom, ale s celtou určite. Na dohľad je drevená latrína a prameň som nezaregistroval.

Neďaleko razcestníka na Poľane sa nachádza ďalšia chata. Vidieť ju pri schádzaní neznačenej hrebeňovej trasy z Veterneho vrchu po lúke smerom na Poľanu. Rovnako ju môžete uvidieť, ak ste sa nechali viesť žltou z rázcestia pod Grúňom.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ukryť sa dá aspoň v otvorenej dreveničke. Vedľa chaty sa nachádza kŕmidlo vysoké približne 2 m. Vodu si je možné načerpať na lúčnej vyvieračke nachádzajúcej sa asi v strede medzi kŕmidlom a smerovníkom na Poľane.

Fotogaléria k článku

Najnovšie