Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok Podlipovec
Prístrešok Podlipovec Zatvoriť

Prístrešok Podlipovec

Pri túre cez myjavské kopanice som v oblasti medzi Poliankou a Dlhým Vŕškom prechádzal okolo nového prístreška. Je určený na odpočinok pre okoloidúcich alebo okolojazdiacich, keďže tadiaľ vedie cyklocesta. Dá sa využiť na úkryt pred dažďom, ale v prípade núdze tiež na nocľah pre nenáročných.

Poloha
Myjavská pahorkatina: pri osade Podlipovec
Nadmorská výška
390 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.71044 ° SŠ
dĺžka: 17.59589 ° VD
» Mapa
Nocľah
2 - 3 osoby, spacák a karimatka sú nutné
Prevádzka
trojsezónna bez vykurovacieho telesa
Dalšie info
drevené sedenie

Poloha

Nachádza sa na trase žltej značky vedúcej z Polianky (asi 4 km južne od Myjavy) na Dlhý Vŕšok (jedna z osád roztrúsenej obce Priepasné). Altánok sa nedá minúť, keďže stojí v tieni stromov hneď vedľa asfaltovej cesty, ktorá je prístupom k blízkej osade Podlipovec. Cesta je slepá, takže žiadna hustá premávka nehrozí.

Prístup

- žltá TZT z Polianky, 0:30 h,
- žltá TZT z Dlhého Vŕšku, 0:30 h,
- červená + žltá TZT z Myjavy (cez Polianku), 1:40 h,
- červená + zelená + žltá TZT z Brezovej pod Bradlom (cez Bradlo), 2:45 h.

Objekt

Pôdorys dreveného prístreška je štvorcový so stranou asi 2,5 m. Zadná strana sedlovej strechy je potiahnutá nižšie nad terén, strecha je pokrytá kvalitným asfaltovým šindľom. Steny prístrešok nemá, takže pri daždi spojenom s bočným vetrom pod ním nebude sucho. Zariadenie tvorí drevené posedenie a podlahu len udupaná hlina, takže na prespanie bude treba karimatka a spací vak. Pod strechu sa vojdú 2, maximálne 3 osoby.

Okolie a voda

Zdroj vody som v bezprostrednom okolí nezaregistroval (ale ani zvlášť nehľadal). Vodu si treba doniesť, prípadne by sa dala vypýtať v niektorom z blízkych domov osady Podlipovec. Okolitý terén je vhodný na cykloturistiku.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie