Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prvé čistenie chodníka v Nízkych Tatrách nad Pohorelou
Prvé čistenie chodníka v Nízkych Tatrách nad Pohorelou Zatvoriť

Pozvánka Čistenie chodníka nad Heľpou

Občianske združenie Horské spoločenstvo vás pozýva už na druhú tohtoročnú brigádu pod hoľami Nízkych Tatier. V rámci projektu Živé chodníky sa občianske združenie snaží zachovať bezpečnosť a priechodnosť turistických chodníkov v Nízkych Tatrách. Čistiť a zveľaďovať sa bude žlto značený turistický chodník z Heľpy do sedla Priehyba (1190 m n. m.).

Termín: sobota 22.8.2015 o 8:00
Zraz: Heľpa, vstup do doliny Krivuľa, pred zákazom vjazdu
Práca: čistenie/ prepiľovanie zarasteného turistického chodníka (žltá značka) do sedla Priehyba (1190 m n. m.)
Ukončenie: 14:00 -16:00
Prineste si: motorová píla / iná píla na drevo / sekera / záhradné nožnice/ krovinorez / vyžínačku/ pracovné ochranné pomôcky: rukavice, okuliare, obuv a oblečenie do lesa, a pod., svoje jedlo,
Zabezpečené bude: benzín do píl, olej, struna do vyžínačky, pitný režim počas čistenia, guľáš s pivom po brigáde v sedle Priehyba

Chodník je veľmi zarastený mladinou, a orientovať sa v nej chce dávku odvahy a zopár GPS pomôcok. Budeme prerezávať mladinu, prípadne kosiť či upravovať chodník. Každá ruka dobrá, takže popri pílach a "iňích pakšamentoch" si nezabudnite aj pracovné ochranné pomôcky, aby tých rúk ostalo čo najviac. :) Pracujeme v každom počasí, okrem búrky. Po ukončení brigády guľáš v sedle Priehyba pre zúčastnených. Dobrovoľníci, prineste si so sebou hlavne dobrú náladu. S heslom "podporme náš kraj vlastnými rukami" sa na vás teší správca útulne Andrejcová.
Účasť je na vlastné riziko. Viac informácií priebežne na facebooku Útulne Andrejcová.

Po dohode vieme dopraviť dobrovoľníkov do doliny aj z námestia z Heľpy.
KONTAKT: MAREK ŠURINA 0904 906 776, horskespolocenstvo(at)gmail.com

Pomôžte nám zachovať kultúrne a prírodné dedičstvo, a spojte príjemné s užitočným v horách Nízkych Tatier. Turisti vám budú vďační.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie