Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Kånken – nezvyčajne odolný dizajn

Klasický batoh Kånken so zipsom po celej dĺžke hlavného úložného priestoru. Veľmi odolný materiál Vinylon F. Na chrbte odnímateľná podložka na sedenie. Jednoduché vystužené ramenné popruhy a rúčka v hornej časti. Reflexný prvok v logu.

Kånken bol uvedený na trh v roku 1978 a jeho úlohou bolo predchádzať problémom s chrbticou, ktoré sa vo Švédsku vyskytovali u detí v školskom veku. Problémy s chrbticou sa prejavovali u čoraz mladších detí a v dôsledku toho rástol záujem o plecniaky. Kånken obsahuje množstvo jednoduchých a praktických funkcií. Dieťa v predškolskom alebo školskom veku s ruksakom na chrbte sa rýchlo stalo bežným javom v celej krajine. Myšlienka nosenia batohu sa rozšírila rovnako rýchlo ako samotný Kånken. Jeho obľúbenosť neklesá ani dnes a je výbornou voľbou na nosenie do školy, na behanie po vonku alebo na jazdenie do práce na bicykli.

Batoh Kånken je vyrobený z ľahkého a odolného materiálu Vinylon F. Ide o vodeodolnú tkaninu, ktorej vlákna zväčšujú svoj objem, keď sú vlhké. Tým zmenšujú odstup vlákien od seba a látka lepšie odoláva prenikaniu vody. Preto nie je tento materiál nutné ošetrovať záterom, ktorý je neekologický. Aj tvar ruksaku prispieva k udržateľnosti produkcie, pretože vďaka pravouhlým dielcom je takmer nulový odpad pri strihaní látky. Kånken je taktiež prvým batohom na svete, ktorého neekologické časti produkcie sú kompenzované. To bolo v roku 2008 a odvedy sme kompenzovali emisie ovplyvňujúce klímu, ktoré vznkli v spojitosti s produkciou a dopravou batohov Kånken.

Dnes je Kånken dostupný v oveľa väčšom množstve farieb a veľkostí ako kedysi. Preto vyberajte svoj Kånken veľmi starostlivo. Budete ho mať veľmi dlhý čas ...

Fotogaléria k článku

Najnovšie