Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Vybavte si Alpenverein online

Chystáte sa na hory? Lezenie, turistika, VHT, skialpinizmus, jazda mimo zjazdovku, ako aj iné adrenalínové športy, ktoré súvisia s pohybom po horách alebo snehu, sú športy spojené s vysokým rizikom poistnej udalosti. Preto nezabudnite na Alpenverein.

Rovnako ako v uplynulom roku je vám k dispozícii on-line formulár k získaniu členstva v Alpenverein Edelweiss pre rok 2016.

Pretože sme pripojení priamo do databázy Alpenverein, obdržíte členskú kartu bez zbytočného zdržovania, okamžite po uhradení členských príspevkov. Okrem spoľahlivého vybavenia členských formalít vám poskytneme aj poradenskú pomoc pri riešení poistných udalostí.

Ihneď po prijatí vašej platby vám náš administračný systém odošle PDF s dočasným členským preukazom, ktorý je platný 20 dní od vašej registrácie v Alpenverein. Nemusíte tak čakať, až vám príde originálny člensky preukaz, a môžete s vytlačeným dočasným preukazom vyraziť priamo za vašimi aktivitami. Tento dočasný preukaz platí ako pre zľavy na chatách tak aj pre preukázanie poistenia.

Členstvo v Alpenvereine vám okrem mnohých iných výhod poskytuje, v kombinácii s Európskym preukazom zdravotného poistenia, aj veľmi výhodné celoročné poistenie na vašich cestách nielen do hor.

  • Hradenie nákladov v prípadoch záchrannej alebo pátracej akcie na Slovensku i v cudzine, vrátane transportu helikoptérou do 25.000 €.
  • Repatriácia zo zahraničia bez obmedzenia poistnej čiastky
  • Krytie pobytu v stacionárnej nemocnici v čiastke až 10.000 €, ako stojí vo všeobecných podmienkach.
  • Poistné krytie voči tretím osobám/stranám v Európe v prípade ujmi na zdraví, alebo poškodeniu vecí a majetku pri vykonávaniu nasledujúcich športových aktivít: pešia turistika, horolezectvo, lezenie (po skalách), lyžovanie, beh na lyžiach, snowboarding, splavovanie divokých vôd, canyoning a jazda na horskom a trekingovom bicykli.
    • poistenie právnej ochrany v Európe až do 35.000 €
    • poistenie zodpovednosti v Európe až do 3 mil. €

Získať alebo obnoviť členstvo na rok 2016 si môžete online
Formulár nájdete tu.

Výška členského príspevku

(manipulačné a poštové poplatky sú zahrnuté v cene)

SKUPINA A: 61 EUR

- dospelý človek vo vekovej skupine 26-60 rokov (roč.1955-1989)

SKUPINA B: 47 EUR

- zvýhodnené členstvo pre partnerov, seniorov, juniorov, študentov, vdov s telesne postihnutých

SKUPINA C: 25,00 EUR

- deti/mládež do 18 rokov (od roč. 1997)

RODINNÝ PRÍSPEVOK: 108 EUR

(nezaopatrené deti do 18 resp. 27 rokov v rámci rodiny zadarmo)

Ďalšie výhody členstva

Na chatách Alpenverein
- Minimálna zľava 10 EUR na noc oproti nečlenom.
- Prednostné prijatie (pridelenie miest na spanie pred nečlenmi).

- Exkluzívnu možnosť objednania miest na spanie vopred.
- Exkluzívny nárok na zľavnené jedlo a pitie pre horolezcov a vodu na prípravu čaju.
- Možnosť použitia samoobslužných priestorov, tzv. Winterraumov.

To isté platí i na chatách Nemeckého alpského zväzu DAV, Švajčiarskeho alpského klubu SAC, Lichtenštajnského alpského zväzu LAV, talianskeho alpského klubu CAI, Francúzskeho alpského klubu CAF, Alpského zväzu Južných Tyrol AVS, Španielskeho horolezeckého zväzu FEM, Slovinského horolezeckého združenia PZS a Gréckeho alpského klubu CAH.

30% Zľava na mapy Alpenverein

Najnovšie