Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Termosky Primus Trailbreak EX

Prestávka na oddych s horúcim nápojom je úžasnou súčasťou aktívneho života vonku. Fľaša s horúcou vodou ale môže poslúžiť aj keď sa stane niečo nepredvídané. Keď je zima, teplý čaj vás zohreje alebo dokonca odvráti hypotermiu. Termosku TrailBreak EX ľahko udržíte aj v rukaviciach a vďaka uzáveru “clickclose” môžete piť rovno z fľaše.

Termoska TrailBreak EX s jasnofarebným silikónovým poťahom je vyvinutá pre expedície v studenom počasí. Vďaka silikónu je nielen dobre viditeľná, ale umožňuje pevný úchop aj v rukaviciach, takže sa vo veľkom chlade vyhnete skrehnutým prstom, či dokonca omrzlinám.

Vďaka výnimočnému, mierne zúženému tvara sa termoska ľahšie zasúva do batohu a bezpečnejšie sa drží. Ako aj ostatné naše termosky, TrailBreak má dvojité steny s vákuovou izoláciou a je vyrobená z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele. Vďaka tomu je veľmi odolná a skvelá na všetky typy horských výstupov či turistiky. Nehrdzavejúca oceľ nie je zvnútra upravovaná, čo znamená, že nijako neovplyvní chuť Vášho nápoja. Pohár má tiež dvojité steny, aby udržal Váš nápoj horúci či studený. Veľký otvor uľahčuje napĺňanie a čistenie. Ak chcete piť priamo z fľaše, iba vymeňte bežný uzáver za prídavný uzáver “ClickClose”. Počas túry sa tak nemusíte príliš zdržiavať. Pozor, pri takomto použití musíte dbať na správnu teplotu nápoja pri plnení, aby ste sa pri pití nepopálili.

Detaily

Dvojstenná vákuová fľaša

Vákuum udrží teplotu nápoja dlhšie.

Udrží horúce aj chladné nápoje.

Vysoko kvalitná nehrdzavejúca oceľ. 

Zúžený tvar pre lepšie narábanie.

Dobrý úchop aj v rukaviciach. 

Veľký otvor uľahčuje naplňanie a narábanie. 

Hrnček z nehdrzavejúcej ocele slúži ako extra ochrana uzáveru.

Balenie obsahuje dva uzávery – bežný uzáver a “ClickClose” uzáver, ktorý umožňuje pitie priamo z fľaše.

Uzáver “ClickClose” sad á rozobrať pre jednoduchšie čistenie.

Tipy a triky

Ako čo najdlhšie udržať teplú vodu v termoske

V prvom rade odporúčame vybrať si termosku s čo najväčším objemom, lebo čím viac je teplej vody pohromade, tým dlhšie sa teplá udrží. Termosku najprv zohrejte horúcou vodou, ktorú po 5 minútach vylejete a až následne naplňte finálnou horúcou tekutinou. Dbajte na to, aby ste naplnili termosku úplne, čím menej vzduchu vnútri necháte, tým lepšie.

Ako čistiť termosku

Termosku treba vyčistiť po každom použití pomocou dlhej kefky na riad a bežného saponátu. Môžete dať dolu aj tesnenie na uzáveri a vyčistiť ho samostatne. Ak sa vám nedarí termosku úplne vyčitiť týmto spôsobom, použite čistiaci prostriedok do umývačky riadov s horúcou vodou nechajte odmočiť cez noc.

Neumývajte termorsku v umývačke riadov, mohlo by to poškodiť farbu povrchovej úpravy. Taktiež malý otvor neprepustí dostatok vody dovnútra na to, aby bolo umývanie účinné.

Najnovšie