Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok Pečanské

Keď sa vydáte na Veľký Inovec z Tekovských Nemiec po zelenej značke, po prekrižovaní R1 začnete stúpať okrajom lúky s peknými spätnými výhľadmi na Pohronie. V hornom cípe lúky sa nachádza jednoduchý prístrešok, ktorý v núdzi môže poslúžiť ako úkryt pred nepohodou, prípadne na prenocovanie.

Poloha
Pohronský Inovec: žltá značka Tekovské Nemce - Veľký Inovec pri rázc. Pečanské
Nadmorská výška
385 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.37924 ° SŠ
dĺžka: 18.53012 ° VD
» Mapa
Nocľah
3 - 4 osoby, spacák a karimatka sú nutné
Prevádzka
trorjsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
prameň pod Pečanským
Spojenie
Tekovské Nemce (bus) - Pečanské (žltá značka)

Poloha

Prístrešok leží len pár metrov od značkovaného chodníka, od ktorého ho oddeľuje potôčik. Ale voči priľahlej lúke je jeho silueta neprehliadnuteľná. Pri postupe od obce je to kúsok od smerovníka Pečanské, ktorý stojí tam, kde značka odbáča zo širokej lesnej cesty doprava na úzky chodník.

Prístup

  • žltá z Tekovských Nemiec, 0.55 h;
  • žltá od Chaty pod Inovcom, 1.05 h.

Objekt

Jednoduchý celodrevený prístrešok má rozmery asi 3 x 4 metre. Sedlová strecha je pokrytá lepenkou. Dve "steny" sú z riedko umiestnených úzkych poľgulatín, ďalšie dve otvorené. Pozdĺž stien sú lavice, uprostred stolík s kovovou kostrou. Podlahu tvorí len udupaná hlina.

Okolie a voda

Pred prístreškom sa nachádza ohnisko so sedením. Prameň som v blízkosti nezaznamenal, pri zostupe z Veľkého Inovca je posledný prameň pod Pečanským. Voda z potôčika by snáď po prevarení bola pitná. Z okraja lúky je výhľad na Pohronie.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie