Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Brigáda 14. - 18. 9. 2016 v Nízkych Tatrách

Potúlali sme sa po nízkotatranských chodníkoch hľadajúc zle priechodné úseky, popýtali sme sa kamarátov a známych, pospomínali na minulé roky. A veru nebolo treba veľa chodiť a pátrať. Akoby sa kosodrevina na nás tešila a ešte veselšie rástla. Aj nedorobkov z minulých rokov pár ostalo, tento rok sa "stihlky" trasú nedočkavosťou. A my sa o to viac tešíme na každého z vás.

Náročnosť
ľahká, 1. stupeň z 5-dielnej Hiking stupnice
Čas
4,5 dni
Pohoria
Nízke Tatry (Národný park Nízke Tatry)
Nocľah
Horná Lehota - Privát na Vršku
Kontakt
http://skparbat.eu/index.php/kontakt
Dalšie info
http://skparbat.eu/index.php/9-aktuality/7-vypilovacka-2016

Čo sa bude robiť?

Orezávanie, obstrihávanie, odhadzovanie a iné formy pasovania sa s kosodrevinou, konármi a kríkmi pretŕčajúcimi do chodníkov na hlavnom hrebeni Nízkych Tatier v oblasti Veľká Chochuľa a prístupových chodníkov na Kráľovu hoľu. Cieľom je obnoviť chodník tam, kde ho pohltila príroda, pomôcť rozvoju turizmu a stráviť pekné chvíle vo veselej partii.

Kedy a kde?

  1. až 18. 9. 2016

Stretneme sa v stredu večer od 18.00 h v Priváte na Vršku v Hornej Lehote 275 (pri Podbrezovej), kde budeme mať základný tábor. Priblíženie k hrebeňu a späť zabezpečíme (treba rátať aj s pešími presunmi).

Koho prosíme o pomoc?

Pilčík s motorovou, ručnou alebo inou pílou, strihač, sekáč, odhadzovač konárov, pomocníček (roznášanie nápojov, zmrzliny, koláčov, klobás, zodpovednosť za dobrú náladu všetkých účastníkov). Slovom - fyzicky zdatný jedinec s vyvinutou láskou k prírode.

Ako sa prihlásiť na brigádu?

E-mailom na adresu info(zavinac)skparbat.eu do štvrtka 1. septembra 2016 s obsahom:

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

  • meno a priezvisko,
  • telefón,
  • e-mail,
  • informáciu o vlastnom pracovnom náradí (prihláseným zašleme informácie o detailnom pláne fušky).

Ak máte záujem o účasť len v niektoré dni, uveďte, kedy plánujete prísť a kedy odísť, aby sme vedeli, na ktoré dni s kým môžeme počítať. Ďakujeme.

Čo si treba priniesť?

Každý: pevné topánky, celotelový odev (napr. montérky), dačo proti dažďu (pršiplášť, GoreTex), pracovné rukavice, jedlo na víkend, poistenie na hory, dobrá nálada.

Kto má a môže: motorová píla (so skúseným pilčíkom prislúchajúcim k nej), ručná pílka, sekera, mačeta, záhradnícke nožnice, čokoľvek, čím sa dajú strihať tenké konáre.

Vďaka dobrovoľníkom sme prerezali mnohé úseky v Nízkych Tatrách, v reportážach z minulých rokov sa môžete dozvedieť viac o našej práci. Budeme sa tešiť na každý ďalší pár šikovných rúk a za odmenu ponúkame dobrý pocit z užitočnej práce a krásne chvíle strávené v príjemnej partii.

Akciu organizuje Športový klub Parbat a naši partneri:

Najnovšie