Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Chceš ísť na Fjällräven Polar? Prihlás sa!

Tristo kilometrov neobývanou škandinávskou subakrtickou divočinou zo Signaldalen do Jukkasjärvi. Viac ako sto perfektne vycvičených skúsených psov a skupina obyčajných ľudí, ako si ty! Toto je Fjällräven Polar, cesta, na ktorú nikdy nezabudneš. Ideš do toho?

Novinka pre ročník 2017

V predchádzajúcich ročníkoch boli prihlášky zo Slovenska zaradené do skupiny ‘iné krajiny‘, čím bola šanca na účasť nízka. Tento rok má Slovensko samostatnú prihlasovaciu skupinu, takže dvaja outdoor nadšenci z krajiny spod Tatier zaiste pôjdu okúsiť laponskú zimu. Chceš to byť aj ty?

Čo je Fjällräven Polar

Začiatkom 90-tych rokov minulého storočia inšpiroval popredný psovod Kenth Fjellborg zakladateľa Fjällräven, Åke Nordina, svojimi zážitkami z Iditarod, aljašských pretekov v psích záprahoch. Chcel vytvoriť švédsky ekvivalent, nie však pre expertov ako Kenth, ale pre bežných ľudí.

Pár rokov neskôr, v roku 1997, keď sa podarilo vyriešiť všetky detaily, sa uskutočnilo podujatie Fjällräven Polar po prvý krát. A bolo úspešné. Vydarilo sa najmä vďaka priateľskému duchu prvých účastníkov. Tí ukázali, že s gurážou a chuťou po dobrodružstve a s pomocou odborníkov sa môže na Fjällräven Polar odvážiť každý.

Počas nasledujúcich rokov čelili účastníci všetkému od snehových búrok a mínus 30 °C, po slnkom zaliatu krajinu so sviežim bielym snehom. Pre pár šťastlivcov je Fjällräven Polar príležitosťou overiť svoje limity na dobrodružstve svojho života.

Pre nás vo Fjällräven je to zároveň ideálna možnosť otestovať naše oblečenie, stany a iné vybavenie v prostredí, pre ktoré je vyrobené – zimnú divočinu severnej Škandinávie.

Detailné informácie, fotky a videá z minulých ročníkov, ako aj odpovede na najčastejšie otázky nájdeš na webe podujatia.

Ako sa prihlásiť

Toto je náročné podujatie, najmä kvôli podmienkam. Takže treba byť dostatočne fit, mať viac ako 18 rokov a mať otvorenú myseľ pre nové výzvy. Taktiež sa musíš cítiť komfortne pred kamerou.

Samotný výber účastníkov na Fjällräven Polar sa riadi hlasovaním verejnosti a výberom poroty. Účasť je obmedzená na dvoch ľudí z každej krajiny/skupiny. Prvý sa vyberá hlasovaním verejnosti na portáli podujatia. Prihláška z každej krajiny/skupiny s najväčším počtom hlasov má garantovanú účasť. Druhého účastníka vyberáme my vo Fjällräven.

Prihlasovacie krajiny/skupiny pre tento ročník sú: Benelux, Maďarsko, Slovensko, Dánsko, Fínsko, Nemecko, Nórsko, Južná Kórea, Švédsko, Veľká Británia, USA a ‘iné krajiny‘.

Začiatok prijímania prihlášok je 16. november 2016
» viac info

Tri tipy, ako uspieť:

  1. Prihlás sa čo najskôr – priprav sa a podaj svoju prihlášku ihneď, ako otvoríme prihlasovanie, aby mala čo najviac času na získavanie hlasov.

  2. Urob to originálne – kreatívna a zábavná prihláška s neočakávanými prvkami vynikne medzi ostatnými.

  3. Zdieľaj svoju prihlášku – účasť na Polar-e závisí od hlasovania, takže sa snaž využiť sociálne siete, kamarátov aj rodinu, aby tvoja prihláška zasiahla čo najväčšie publikum.

Fjällräven Polar 2016

Bola to vzrušujúca cesta – od učenia, ako si správne urobiť záhrab, po zvládnutie ostrých zákrut s psím záprahom. Pozri si, čo sme zažili na minulom ročníku Fjällräven Polar, v strhujúcom videu.

Fotogaléria k článku

Najnovšie