Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Krásna jeseň na Sibíri, BAM road, Rusko (autor foto: Remišovci)
Krásna jeseň na Sibíri, BAM road, Rusko (autor foto: Remišovci) Zatvoriť

PR Expedičný fond podporuje bláznivé cesty Slovákov

Dovolenka v Chorvátsku je pre teba nuda a vždy ťa lákali netradičné dovolenky a dobrodružné cesty? Dať Island na bicykli? Prestopovať 25 000 km od najjužnejšieho bodu Ameriky až po Aljašku? Alebo splaviť africké Kongo? A čo by si povedal, keby ti niekto na cestu pribalil aj nejaké tie eurá k tvojmu rozpočtu?

Expedičný fond občianskeho združenia OZ Cestou necestou podporuje dobrodružné a netradičné cesty Slovákov. Jedinou podmienkou je, že po absolvovaní svojej cesty sa podelíš o svoje zážitky a novonadobudnuté skúsenosti s ostatnými návštevníkmi počas festivalu Cestou necestou. „Mojím osobným dlhodobým cieľom je podporovať svetovo jedinečné expedície, ktoré ukážu svetu niečo nové,“ hovorí Michal Knitl, organizátor festivalu a predseda OZ Cestou necestou.

Expedičný fond funguje dva roky, doposiaľ finančne podporil 7 expedícií šikovných Slovákov. Počas nadchádzajúceho jarného turné festivalu si tak budete môcť vypočuť príbehy z netradičnej polročnej svadobnej cesty na Sibír v podaní Hacky a Remča. Táto sympatická dvojka si povedala, že klasická letná dovolenka je pre nich príliš „mainstream“, a tak sa vybrali so svojím špeciálne upraveným autíčkom „Broncom“, ktoré sa stalo aj ich hotelom, až na Sibír. Ich príbeh môžete sledovať na ich blogu. Stretnete ich 30. 3. v Banskej Bystrici a 31. 3. v Žiline.

Tak čo, inšpirovali sme ťa? Chceš byť v tomto zozname o rok aj ty? Tak prihlás svoju expedíciu ešte dnes. Uzávierka prihlášok na nové expedície je do 31. marca 2017.

Expedičný fond sa dá podporiť aj z opačnej strany. Či už venovaním 2 % z daní alebo ľubovoľným finančným príspevkom prispievaš k tomu, že sa z Expedičného fondu bude môcť podporiť čo najviac. Rovnica je jednoduchá. Čím viac príspevkov, tým viac eur bude môcť porota rozdeliť medzi prihlásené expedície.

Všetky podrobné informácie o Expedičnom fonde nájdeš na oficiálnej stránke festivalu. Ak ešte hľadáš inšpiráciu, od 20. 2. - 3. 4. máme pre teba cestovateľské festivaly v 10 mestách Slovenska.

Slováci zažili svoje netradičné dobrodružstvá vďaka Expedičnému fondu

Získať finančnú podporu na svoju cestovateľskú expedíciu? Zdá sa ti to nereálne? Ver alebo nie, vďaka Expedičnému fondu môžeš dostať finančnú podporu na cestovanie aj ty! Myšlienka založiť Expedičný fond, ktorý by podporoval cestovateľské výpravy Slovákovvznikla ešte v roku 2015.

Mojím osobným dlhodobým cieľom je podporovať svetovo jedinečné expedície, ktoré ukážu svetu niečo nové. Nepoznaného je v dnešnej dobe veľmi málo a treba veľmi hľadať. Cieľom je otvoriť ľuďom oči a ukázať, aký je náš svet krásny, aby sme si ho čo najviac vážili.“ hovorí Michal Knitl, organizátor cestovateľského festivalu Cestou necestoua autor myšlienky Expedičného fondu.

Jedinou podmienkou je mať naplánovanú dobrodružnú cestu, ktorú predstavíš porote Expedičného fondu vo svojej prihláške. Termín prihlášok pre nové cestovateľské expedície je aktuálne predĺžený do 31. 3. 2017. Následne už treba len veriť a možno to budeš práve ty a tvoja cesta, o ktorej budeme počúvať počas ďalšieho turné na festivale Cestou necestou.

Tak na čo ešte čakáš? Vyber sa objavovať svet a jeho nepoznané zákutia. A s vreckovým od Expedičného fondu sa ti bude kráčať oveľa veselšie.

Viac o možnostiach v rámci projektu Expedičný fond nájdeš na oficiálnej stránke cestovateľského festivalu Cestou necestou.

Najnovšie