Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Nájdite Craftovník a oberte ho

Legendárna švédska značka Craft pripravila pre všetkých nadšencov netradičnú akciu. Zapojiť sa môže každý! Úlohou bude nájsť vzácny strom Craftovník, ktorý sa objaví na 40 miestach Čiech, Moravy a Slovenska. Nejedná sa však o hocijaký strom. Craftovník je zázračný strom, ktorý rodí len raz za svoj život. Plodmi neplytvá, urodí sa len 40 kúzelných plodov – funkčné tričká Craft.

Ak sa chcete aj vy zapojiť do tejto akcie, tak sledujte www.craftovnik.cz, kde nájdete všetky informácie a indície, ako Craftovník hľadať. A keď sa vám podarí jeden z nich nájsť, budete môcť z jeho plodov „ochutnať“. A teraz si už ale vypočujte legendu, ktorá sa o strome rozpráva. Sezóna Craftovníka, ktorá potrvá až do konca októbra tohto roku, práve začína!

Ďaleko na severe, v drsných škandinávskych podmienkach, v krajine hlbokých lesov, jazier a pustých plání, sa medzi ľuďmi počas dlhých večerov rozpráva legenda. Legenda o strome. Nazýva sa Craftovník. Zvesti o ňom sa prvý krát objavili zhruba pred 40 rokmi. Nikto vlastne nevie, ako vyzerá. Nikto ani nevie, kde rastie. To všetko až do chvíle, keď jediný raz za svoj život rozkvitne, aby nakoniec vydal tie najpodivnejšie plody, ktoré kedy kto videl. Funkčné tričká. Sú ľudia, ktorí tomu veria. Sú ľudia, ktorí prisahajú, že strom videli. A sú vraj medzi nami aj tí, ktorí ako vzácny poklad uchovávajú jeho semená.

Je to už dávno, kedy sa pár športových nadšencov rozhodlo ukázať, že tento príbeh nie je len legendou. Na štyridsiatich miestach Čiech, Moravy a Slovenska zasiali semená Craftovníka. Starali sa o ne, hľadali ich a chránili. Podarilo sa. Prišlo leto a plody Craftovníka postupne dozrievajú. Kde presne sú, neprezradíme…

Pravidlá akcie

Každý pondelok od 14. augusta sa na www.craftovnik.cz dozviete, ktoré stromy budú na konci daného týždňa pripravený k oberaniu. Na webových stránkach sa budú postupne objavovať informácie, indície a pomôcky, ktoré vám napovedia, kde konkrétne Craftovník v správny čas nájsť. Každý strom je ale iný. Niektorý bude pohodlne na dosah, nájdenie iného bude zložitejšie. K niektorému prídete prechádzkou, k inému pobežíte alebo prejdete na bicykli.

O Crafte

Renomovaná švédska značka CRAFT je priekopníkom v oblasti funkčného prádla a jej história siaha až do roku 1977.  Ako vôbec prvá sa zaslúžila o myšlienku a samotný vznik princípu obliekania v troch po sebe nadväzujúcich vrstvách, ktoré majú plniť účel – chrániť telo pred nepriazňou počasia aj v tých najnáročnejších klimatických podmienkach. Postupom rokov sa začala špecializovať na výrobu funkčného oblečenia pre športovcov akejkoľvek úrovne. Tento rok  Craft oslavuje 40 rokov výročia od svojho vzniku.

Fotogaléria k článku

Najnovšie