Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prírodný amfiteáter na Otoči
Prírodný amfiteáter na Otoči Zatvoriť

Prístrešok Amfiteáter na Otoči Horná Poruba

Na hornom konci obce Horná Poruba v susedstve otočky autobusu, kde stojí neprístupná chata Otoč sa nachádza voľne prístupný areál malého prírodného amfiteátra. Ide zároveň o priestor, kde sa konajú športové a kultúrne podujatia. Zaujímavý je tiež pre turistov, keďže sa nachádza v tesnej blízkosti Cesty hrdinov SNP (E8).

Poloha
Strážovské vrchy: horný koniec obce Horná Poruba (pri chate Otoč)
Nadmorská výška
462 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.93248 ° SŠ
dĺžka: 18.30827 ° VD
» Mapa
Nocľah
s vlastnou karimatkou a spacákom v prístrešku na pódiu
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
zdroj vody nezistený, ale v blízkosti sú obydlia Hornej Poruby, príp. pramene po ceste na Ceste hrdinov SNP
Spojenie
Ilava (vlak, bus) - Horná Poruba (bus)
Dalšie info
prírodný amfiteáter na hornom konci obce s lavičkami a ohniskom

Prístup

  • z Hornej Poruby, rázc. za Hôrkou po hlavnej ulici nahor k otočke autobusu (chata Otoč) a pod otočkou (parkovisko s orientačnou mapou) je amfiteáter - 450 metrov.
  • z Hornej Poruby, od rázcestia s modrou značkou po hlavnej ulici nahor k otočke autobusu (chata Otoč) a pod otočkou (parkovisko s orientačnou mapou) je amfiteáter - 810 metrov.

Objekt

Prírodný amfiteáter určený na menšie športové a kultúrne podujatia obce Horná Poruba. Areál hostí účastníkov Turistického pochodu okolo Hornej Poruby, ktorý organizuje Klub slovenských turistov Vápeč Horná Poruba a tiež bluegrass festival na začiatku leta.

Vybavenie areálu tvorí malé hľadisko s drevenými lavičkami (9 ks), malá vyasfaltovaná plocha pódia-parketu, kryté postranné pódium s lavicou, drevený obslužný objekt (príležitostný šenk s pultom) na boku a ohnisko s posedením. Pre turistov je využiteľné kryté pódium v podobe veľkého prístrešku, keďže má dobrú strechu a v podstate tri kryté steny (závetrie). Areál je po ruke, keď vás počas prechodu Cesty hrdinov SNP chytí letná búrka. Inak je to skôr núdzová možnosť nocľahu, keďže v blízkosti sa nachádza táborisko pri Srvátkovej lúke pod Vápčom a tiež prístrešok Santa Fe pod Hoľazňami.

Voda

O bezprostrednom zdroji vody neviem, ale v tesnom susedstve sa nachádzajú obydlia Hornej Poruby, tak by sa prípadne dala vypýtať u domácich. Prípadne si treba nabrať cestou na trase červenej značky z viacerých prameňov (studničky Komorice, válov pod Hoľazňami, prameň Holjazeň - viď mapu).

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie