Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Výhľad z Fischerhütte na Schneebergu, © Wiener Alpen/Franz Zwickl
Výhľad z Fischerhütte na Schneebergu, © Wiener Alpen/Franz Zwickl Zatvoriť

Extra Turistika po Viedenskom alpskom oblúku

Na cestách po diaľkových turistických trasách na juhu Dolného Rakúska: ak máte chuť stráviť niekoľko dní turistikou, môžete sa rozhodnúť pre trasu vedúcu po Viedenskom alpskom oblúku. Diaľkový turistický chodník po Viedenskom alpskom oblúku obsahuje 19 individuálne prístupných etáp vedúcich popri nádherných vyhliadkach. Turistický chodník, ktorý je blízko pri Viedni a predsa dosť ďaleko na to, aby ste zabudli na každodenné starosti, sa odporúča ako ideálny cieľ na pohyb na čistom horskom vzduchu.

Cez pohorie Bucklige Welt až po Hohe Wand

Viedenský alpský oblúk sa južne od Viedne zrkadlí ako odraz veľkého európskeho alpského oblúka: Najskôr sa pohorím Bucklige Welt mierne dvíha od okrajov mesta Wiener Neustadt, stúpa horskými pastvinami oblasti Wechsel až k horskému priesmyku Semmering Pass, vrchmi Rax a Schneeberg dosahuje svoje alpské maximum a následne opäť oblúkom klesá cez pohorie Hohe Wand až do roviny.

Raj výhľadov

Scenéria sa pri turistike mení po každom kroku. Na mnohých miestach sa otvárajú impozantné výhľady na ďalekú krajinu a na svet vrchov. Na zvlášť krásnych vyhliadkach sú pripravené špeciálne vyhliadkové miesta. Originálne perspektívy vám tu ponúkne zrkadlový ďalekohľad Wiener Alpen Viewer. Azda najznámejší výhľad nájdete na kopci Semmering: Z legendárnej vyhliadky „20-Schilling-Blick“ môžete vidieť viadukt Kalte Rinne, lesnú krajinu a impozantnú Semmerinskú železnicu, ktorá je zapísaná na Zozname svetového kultúrneho dedičstva. Najvyššie vyhliadkové miesto sa nachádza vo výške 2 049 metrov nad morom pri chate Fischerhütte, takmer na vrchole hory Schneeberg. Z údolia, na vyhliadke v oblasti Eichbüchl pri obci Katzelsdorf si môžete prezrieť celý alpský oblúk. Uvidíte tu všetky výrazné hrebene a vrchy, od pohoria Bucklige Welt cez Schneeberg až po Hohe Wand.

Diaľková alebo okružná turistika

Turisti si vo Viedenských Alpách ľahko prídu na svoje. Východiskové body trás označujú začiatok a koniec každej etapy tohto diaľkového turistického chodníka, ktorý je, samozrejme, celý značený. Kam presne ísť ukazuje mapa. Ten, kto sa chce na svojej ceste vrátiť k východiskovému bodu, si môže zvoliť jednu z regionálnych trás, ktoré sa pripájajú k chodníku na Viedenskom alpskom oblúku.


EÚ investuje do vidieckych oblastí

Fotogaléria k článku

Najnovšie