Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Červená TZT od Zeleného plesa na Svišťovku, foto ŠL TANAP
Červená TZT od Zeleného plesa na Svišťovku, foto ŠL TANAP Zatvoriť

Správa Chodník na Svišťovku je uzavretý

Štátne lesy TANAP-u informujú, že červeno značený turistický chodník od Zeleného plesa cez Veľkú Svišťovku až na Skalnaté pleso je od dnešného dňa až do odvolania z technických príčin uzavretý. Trasu vážne poškodili víkendové prívalové dažde.

Štátne lesy TANAP-u ako správca turistických chodníkov podľa koordinátorky vonkajšej komunikácie Martiny Petránovej chodník uzavreli z obavy o bezpečnosť návštevníkov. "Veľké množstvo vody spôsobilo zosuv kamenných sutín, ktoré zničili chodník na viacerých miestach, takže pohyb po ňom by mohol ohroziť životy návštevníkov tejto časti Tatier. Keďže do otvorenia letnej turistickej sezóny nie je vzhľadom na rozsah poškodenia v silách Štátnych lesov TANAP-u chodník opraviť, s jeho uzáverou musia turisti pri plánovaní svojich výletov počítať aj po 15. júni, kedy sa v Tatrách oficiálne otvára letná sezóna a teda aj vysokohorské chodníky, na ktoré sa vzťahuje sezónna uzávera. "

Zatiaľ sa podľa Petránovej nedá odhadnúť, aký dlhý čas bude chodník uzatvorený, vzhľadom na to, že aj dnes bol silný dážď a ešte môže niečo spadnúť. "Závisí to od počasia a čo zistia pracovníci po podrobných obhliadkach v teréne."

Ak máte z tohto úseku ďalšie fotografie, budeme radi, ak pridáte do fóra k článku.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie