Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Liptovfest 2018
Liptovfest 2018 Zatvoriť

PR Liptovfest začína už o dva dni

Už v piatok 20. júla podvečer začína LIPTOVFEST, podujatie, ktoré bude oslavou Liptova, liptovského, s Liptákmi, ale nielen s nimi. Štvrtý ročník festivalu láka na netradičné otvorenie skvelým jedlom, osvedčené letné kino pod holým nebom, pokus o Slovenský rekord v klobúkovom tanci, vystúpenie Štefana Šteca známeho z úspešnej šou Zem spieva aj miešanie jedinečného drinku s majstrom sveta v miešaní nápojov.

Deti poteší aj prekvapí množstvo atrakcií, liptovské dielne, remeselníci na jednom mieste predstavia kováčske umenie, prácu s drevom, tkanie kobercov aj drôtikárstvo. Moderátor Sajfa vo svojej šou vyspovedá známych Liptákov. Na jednom pódiu sa po prvýkrát v spoločnom programe stretnú folklórna skupina Liptov, Kuruci a Liptovskí zbojníci. Vystúpi kapela Čechomor a festival uzavrie poriadny liptovský bašável.

„Festival otvoríme netradične jedlom s našim rodákom Ivanom Rusinom známym z televíznych obrazoviek, na sobotu si dokonca vo svojej šou pripraví originálny recept, ktorý spája suroviny typické pre náš región. Návštevníci sa môžu tešiť na zemiakové knedličky plnené voňavými kuriatkami s ovčím syrom na dusenej kyslej kapuste. Spojí tak overené tunajšie suroviny do nového prevedenia, tak ako je to pre Liptov typické, lebo sme hrdí nato, že vychádzame z tradícií a ponúkame ich v modernom prevedení, ktoré naši návštevníci očakávajú a oceňujú aj tým, že sa k nám neustále vracajú,” povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Sobotné pásmo Óda na Liptov predstaví cez spojenie tanca, boja, zábavy, kus živej histórie Liptova v programe, kde po prvýkrát vystúpia na jednom pódiu Kuruci, Liptovskí zbojníci aj folkloristi zo súboru Liptov. Spoločne pre návštevníkov objavia poklady Liptova. Poklady Liptova v podobe osobností poodhalí Sajfa vo svojej talk show. Vyspovedá filmára a dokumentaristu Rasťa Hatiara, Jakuba Devečku zo súrodeneckej dvojice, ktorá ručne vyrába lyže z dreva a Dominiku Multáňovú majsterku sveta vo fitness. Liptov má majstrov sveta viac. Ďalším z nich je Rasťo Kubáň a to v netradičnej disciplíne, ktorou je miešanie nápojov. Pod jeho taktovkou vznikne originálna Liptovská limonáda 2018, ktorú si budú môcť namiešať aj návštevníci festivalu a vyhrať zaujímavé ceny a dospelým namieša aj špeciálny Liptovský drink s použitím vodky a čučoriedok. Čučoriedky patria k Liptovu, takže zaujme a pobaví aj niekoľko čučoriedkových súťaží medzi nimi aj čistenie čučoriedok na rýchlosť.

Veľkým lákadlom bude v piatok vystúpenie a škola spevu Štefana Šteca známeho zo šou Zem spieva a na druhý deň v sobotu originálna tanečná šou s CreDance spolu s Vladom Michalkom a Petrom Vajdom známym i z televíznych obrazoviek. Po tanečných majstroch sa k tancu dostanú aj návštevníci festivalu, lebo sa spoločne s majstrami tanca a rytmu pokúsia prekonať slovenský rekord v klobúkovom tanci.

„V minulom roku sme získali slovenský rekord v lyžičkovom tanci a teraz lyžičky vymeníme za klobúky. Klobúky sme pripravili, ale budeme radi, keď si klobúky prinesú návštevníci aj na festival, aby nás bolo čo najviac. Poslúžia nielen na prekonanie rekordu, ale zídu sa aj ako výborný festivalový doplnok. Tento rok je to už sté výročie od spoločného štátu Čechov a Slovákov a preto bude hlavnou hviezdou nášho festivalu kapela Čechomor,” uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Čechomor vystúpi v sobotu o 20:00 hod. a bodku za festivalom dá liptovský bašável v podaní DJ-ov Malalata.

Vstupné do Tatrapolisu za zvýhodnených 5 eur na celý festival sa dá online zakúpiť cez Ticketportal už len do štvrtka 19. júla a deti do 6 rokov majú vstup počas konania festivalu zadarmo.

Program a ďalšie informácie

Podujatie Liptovfest realizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV, ktorá naň použije prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Najnovšie