Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Nová značka Skogstad – čistý nórsky dizajn

Dovoľte nám predstaviť vám novinku na slovenskom a českom trhu, Skogstad. Značka pochádzajúca z Nórska, zameraná najmä na outdoorové kvalitné oblečenie pre dámy, pánov, deti a bábätká. Produkty sú precízne ušité z kvalitných technických materiálov. Skogstad ponúka dve kolekcie, jar/leto a jeseň/zima.

História


Firma Skogstad sídli v oblasti fjordu Nordfjord v dedinke Innvik pri meste Stryn. Ideálne miesto pre poznanie prírodných zákonitostí a ich aplikácie do tvorby outdoorového oblečenia. Priamo tu produkuje Skogstad funkčné oblečenie – nepremokavé, membránové a perové modely viac ako 70 rokov. Firma je najväčším špecialistom na detské funkčné oblečenie, ale v ponuke nájdete aj odevy pre juniorov a dospelých. Všetky produkty boli od začiatku vyrábané šikovnými, vášnivými remeselníkmi.

Charakteristika značky

Skogstad vyrába oblečenie počas niekoľkých generácií, no samotná výroba pre firmu nikdy nebola dôležitá. Na prvom mieste je vytvoriť také oblečenie pre ľudí, ktoré im umožňuje chodiť do prírody aj v nepriaznivom počasí. Zameranie sa len na výrobu je chladné a veľmi komerčné. Zameranie sa na skúsenosti, prírodu, ľudí a rodiny je hrejivé. Skogstad má srdce. Skogstad zamestnáva ľudí, ktorí milujú prírodu rovnako ako vy, preto stále zlepšujú svoje technológie a snažia sa vyrobiť pre Vás to najlepšie a najpohodlnejšie outdoorové oblečenie. Skogstad to nazýva ich DNA.

  • Ambície Skogstadu – Našou ambíciou je byť vždy inovatívny a byť výzvou pre celý outdoorový priemysel.
  • Hodnoty Skogstadu
 – Dobrodružstvo, úmysel, spoľahlivosť, praktickosť.
  • Cieľ Skogstadu
 – Napomôcť všetkým generáciám užívať si okolitú prírodu.

Nordic Swan Ecolabel

U nás, v spoločnosti Skogstad sa zameriavame na prírodu a svet okolo nás. Náš pôvod je v horách, fjordoch a ľadovcoch v Nórsku a preto veríme, že so životným prostredím a ekosystémom by sme mali zaobchádzať s rovnakým rešpektom a pozornosťou ako s ľuďmi, ktorí ich objavujú. A tak sme hrdí na to, že môžeme prezentovať náš sortiment microfleece produktov s označením Nordic Swan Ecolabel. Ide o oficiálnu enviromentálnu známku vo všetkých severských krajinách. Značka kvality, ktorá dokazuje, že všetky dopady na životné prostredie boli zohľadnené pri výrobe a životnom cykle výrobkov. A sme prvá značka, ktorá priniesla na trh polyester s označením ekologický!

Čo znamená, že tieto výrobky z microfleece sú označené známkou Nordic Swan Ecolabel?

Odev označený známkou Nordic Swan Ecolabel je celkovo dobrá voľba pre životné prostredie. Známka Nordic Swan Ecolabel zohľadňuje celý životný cyklus výrobku a všetky otázky dotýkajúce sa enviromentálneho dopadu, ktorý by mohol nastať. Požiadavky sa týkajú rovnako surových materiálov a chemikálií použitých pri výrobe, ako aj pracovných podmienok na pracovisku. Táto známka kladie dôraz na testovanie, dokumentáciu a vykonáva kontroly priamo na pracovisku po celom svete.

Enviromentálna známka Nordic Swan Ecolabel znamená znížené emisie skleníkových plynov, trvalo udržateľné využívanie prírodných zdrojov a netoxický každodenný život.

  • Prísna kontrola použitých chemikálií
  • Dobrá kvalita
  • Znížené zmršťovanie, trvanlivé farby
  • Dobré pracovné podmienky

Známka Nordic Swan Ecolabel zohľadňuje všetky aspekty procesu výroby. Túto známku nájdete pri každom fleece výrobku v katalógu kolekcie SS19, ktorý spĺňa štandardy Nordic Swan Ecolabel. Berte prosím na vedomie, že prvé veci označené s Nordic Swan Ecolabel microfleece budú uvedené do predaja v obchodoch pre kolekciu jeseň/zima 18/19, a všetky nasledujúce kolekcie v budúcnosti už budú spĺňať rovnako vysoký štandard.

Skogstad nosí Horská záchranná služba.

Skúsenosti horských vodcov z Tatry Guide

Larstinde, Naroyfjord, Brattefjell
Larstinde, Naroyfjord, Brattefjell

Martin Buliak

U všetkých výrobkov sa mi páči, že sú použité YKK zipsy. Vždy, keď si kupujem výrobok, ktorý má na sebe zips, hneď si to kontrolujem, nakoľko to je najviac náchylné na poškodenie.

Martin Hatala

Membránová bunda Trollvastind

Funkčnosť membránovej textílie je porovnateľná s ostatnými výrobkami tohto druhu na našom trhu. Bunda má dobre prístupné a dostatočne veľké náprsné vrecká, ktoré sa osvedčia najmä pri použití horolezeckej sedačky, ktorá logicky bráni používaniu klasických vreciek v úrovni pásu.

Malé vrecko pri konci ľavého rukávu je praktické na uschovanie skipasu pri lyžovaní na zjazdovke. Bunda má dobre vyriešené odvetrávanie pri aktívnejšom pohybe pomocou dlhých obojsmerných zipsov v podpazuší. Všetky zipsy sú nepremokavé. Kapucňa je dostatočne veľká, čo je dôležité pri použití helmy. Výhodou bundy v nepriaznivom počasí je dlhší strih pod zadok.

Ján Korenko

Membránové nohavice Horgi

Strihovo sedia, dobrá šírka, dĺžka, hmotnosť. Za plus považujem ich funkčnosť, super vetrací otvor na vonkajšej strane stehien, perfektne vetrá. Celkovo sa veľmi dobre nosia.

Fotogaléria k článku

Najnovšie