Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Slnko na skalách, archív festivalu
Slnko na skalách, archív festivalu Zatvoriť

Pozvánka Festival Slnko na skalách 2019

V termíne 4. 9. – 8. 9. sa uskutoční tradičný outdoorový Festival Slnko na skalách 2019. Ako zvyčajne bude tento najväčší festival pod holým nebom prebiehať v kempe Slnečné skaly v Poluvsí pri Rajeckých Tepliciach. Prvé dva dni festivalu v Žiline budú patriť najmä žiakom základných a stredných škôl.

Kemp Slnečné skaly
pozri na mapy.hiking.sk

Piatok 6. 9.

Piatkový program otvorí o 17-tej Rasťo Hatiar s filmom „Damoklov meč“ na tému zimné lezenie a druhou snímkou "Viktor" o živote horského chatára. Nasleduje prezentácia Michala Plichtu „Zo Žiliny do Štrby“, a netradičný skydiving Aleša Hrebíka „Hory z hora“. Mária Györiová precestovala Island, Grónsko, Gruzínsko, Bhután a Nepál.

Nasleduje Broněk Chromý a jeho prednáška o výstroji „Sleeping bag story“. Zdeno Dvořák, Jano Smolka, Martin Hanák predstavia svoje zimné putovanie v Laponsku po Kungsleden. Nasleduje Juraj Koreň s prezentáciou „X-Alps + Seven Virgin Summits“ venovanou paraglidu a lezeniu. Piatkový program uzatvára koncert kapiel DENNYIAH a BLUE TIME.

Sobota 7. 9.

Začiatok sobotňajšieho programu (16:30) opäť patrí Rasťovi Hatiarovi a dokumentu Michal Bekeš - Speedsking. Nasleduje Ferdinand Hudek / Forest Skis a prezentácia „Extrémne lyžovanie“ a „Vrcholová príťažlivosť“ od Rasťa Hatiara. Viliam Bendík sa bude venovať ultratrailu v prezentácii „Značkár“, Erik Rabatin predstaví lezenie v prednáške EL CAPITAN - The nose. Prednášky uzatvára Petra Pogányová s „Huascaran a iné šmaky Južnej Ameriky“, hovoriť bude o výškovom horolezectve.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Sprievodný program

AKIAMA – Čajovňa slnka&zeme
Burza outdoorovej výstroje a výzbroje

10:00 Jóga s Dášou
10:00 – 14:00 Animačný program pre deti
11:00 Martina Michalková - Zmysel života, n.o. - Zážitková ukážka so psami
13:00 Beh Slnečnými skalami
14:00 Juraj Ondráš - " V zdravom dome žijú šťastní ľudia" - dokument 
15:00 SIMA Martausová – koncert
21:10 MUSEUM - koncert kapely
23:59 DJ DEL SUR - afterparty

Nedeľa 8. 9.

10:00 – Jóga s Dášou (podľa podmienok)
12:00 – Svätá omša

Viac info na webe podujatia: www.slnkonaskalach.sk

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš