Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Tipy na knihy o prírode a jej ochrane
Tipy na knihy o prírode a jej ochrane Zatvoriť

Recenzia Knižné tipy od Táne – príroda a jej ochrana

Prinášame vám prvý zo série článkov s knižnými tipmi našich autorov. Prvý článok s odporúčaniami je od Táne Filipkovej. Ide najmä knihy o prírode, jej ochrane, o ohrozených druhoch či lokalitách. Zavedú nás do Vysokých Tatier, Veľkej Fatry ale aj do Ameriky či do Škandinávie. Medzi tipmi sú aj dve odporúčania na beletriu, pre ktoré je príroda dejiskom príbehu.

Obchody
www.martinus.sk

Malý strom je príbehom indiánskeho chlapca, ktorý sa na život pozerá svojim detským úprimným a neskazeným pohľadom, vyrastá so svojimi starými rodičmi. Je tu pekne vykreslený pohľad na ich vzájomný vzťah plný citu, ľudskosti a spätosti s prírodou.

Múdrosť vlkov – knižka ma dostala dojímavým spracovaním vlčej svorky a ich vzájomného láskavého vzťahu, ktorým sa nezištne medzi sebou správajú. Toto by malo byť vzorom pre ľudstvo!

Večne spievajú lesy je severská literatúra pojednávajúca o medziľudských vzťahoch uprostred drsnej prírody. Pekný opis prírody a ľudí žijúcich v nej. Dozvieme sa, že tvrdí ľudia v drsnej prírode ukrývajú v sebe cit a ľudskosť.

Vzhůru - Bear Grylls tu opisuje cestu na vrchol Mount Everestu. Veľmi príjemné čítanie so zážitkami, ktoré vás vtiahnu do deja a prežívate určité situácie, akoby ste sa tam nachádzali.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Rok v divočine je knižka od ochranára Karola Kaliského, v ktorej môžete obdivovať jeho nádherné fotografie prírody a Karolov pekný komentár.

Krížom krážom prírodou je knižka od milovníka prírody Miroslava Sanigu, ktorý opisuje malebnú Veľkú Fatru, príbehy a dobrodružstvá dvoch kamarátov počas potuliek čarokrásnou prírodou.

Chotár pod Čiernym Kameňom – táto knižka by mala byť v knižnici každého milovníka prirody. Pokocháte sa krásnymi Sanigovymi fotogramiami z prírody jeho rodného kraja, doplnenými unikátnymi zvyklosťami a zaujímavými informáciami z histórie dávnych predkov ako sa voľakedy ťažko žilo, nás núti zamyslieť sa nad dnešným konzumným životom.

Rozjímanie s hlucháňmi – pekne opísané príbehy s hlucháňmi, ktoré je potrebné chrániť.

--
_Spolupracovali: Tatiana Filipková a Lubo.

Seriál Knižné tipy HIKING.SK » pozri ďalšie články

Fotogaléria k článku

Najnovšie