Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Revitalizácia studničky, Nízke Tatry, OZVA – občianske združenie vernárskych aktivít
Revitalizácia studničky, Nízke Tatry, OZVA – občianske združenie vernárskych aktivít Zatvoriť

Správa Živé chodníky – podpora obnovy značených trás

Nadácia Ekopolis vyhlásila výzvu na predkladanie projektov do grantového programu Živé chodníky na rok 2020. Projekty sa majú týkať obnovy značenia a vylepšenia infraštruktúry turistických a cykloturistických značených trás. Môžu sa realizovať na celom území Slovenska.

Podľa Jána Roháča z Nadácie Ekopolis musí projekt musí povinne obsahovať dve zložky: obnova turistického alebo cykloturistického značenia, a zároveň vybudovanie alebo obnovu studničiek. Projekty môžu byť ďalej zamerané na čistenie trasy od vegetácie, budovanie infraštruktúry ako lávky, mostíky, rebríky, reťaze, schody, protirózne opatrenia, odvodňovanie, úpravy a spevnenie povrchu trasy. Ďalej môžu obsahovať aj vybudovanie odpočívadiel, prístreškov a útulní, informačných či mapových panelov. Primárnym cieľom programu je však obnoviť značenie a zrevitalizovať studničky.

Uzávierka predkladania projektov je 18.marec 2020. Maximálna podpora pre jeden projekt je 1.660 €. O podporu môže požiadať organizácia, dlhodobo aktívna v oblasti pešej turistiky, cykloturistiky, cestovného ruchu, rozvoja a skrášľovania prostredia, spravovania územia a pod. Podpora nie je určená verejnej správe (štátne a samosprávne orgány a inštitúcie) a školám. Partnerom programu sú oblátky Horalka.

Program Živé chodníky funguje od roku 2008. Pôvodne podporoval iba projekty v národných parkoch, avšak od roku 2012 je zameraný na celé Slovensko.

Celé znenie výzvy

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš