Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Nadštandardný servis LOWA

Nadštandardný servis LOWA je doplnkom k bežnej záruke a zaisťuje bezplatné opravy poškodení, na ktoré sa bežná záruka nevzťahuje. Záruka pri obuvi zo zákona zaručuje 2 roky od nákupu ochranu zákazníka pred vadami materiálu, vadami konštrukcie a vadami spôsobenými chybnou výrobou. Nadštandardný servis potom pokrýva všetky poškodenia, ktoré vznikli používaním a opotrebovaním. Umožňuje zákazníkom odstrániť poškodenia bezplatne ihneď pri ich vzniku a zaistiť dlhú životnosť obuvi LOWA.

Zatiaľ čo záruku je potrebné uplatňovať v predajni, kde sme topánky kúpili, nadštandardný servis poskytuje zástupca firmy LOWA pre ČR a SR, firma Prosport Praha s.r.o.

Radi by sme vás zoznámili s najčastejšími poškodeniami, ktoré opravujeme. Tieto vady opravujeme aj pri pozáručnom servise a väčšinu drobných opráv robíme zdarma.

Oprava poškodenej podšívky

Neporušená podšívka je základom komfortu používania topánky. Oprava poškodenia podšívky v počiatočnom stave je veľmi jednoduchá. Pri kožených podšívkach pretrhnutiu podšívky predchádza jej stvrdnutie. Ak stvrdnutie už nejde odstrániť impregnáciou podšívky, napríklad krémom na ruky, treba dať stvrdnutú podšívku odborne opraviť. Pri membránových podšívkach pozorujeme najprv chlpatenie krycej textílie, čo by malo byť signálom k oprave. Ak je krycia textília predraná, podšívku je možné opraviť, len ak nie je narušená funkcia membrány. Video Oprava poškodenej podšívky vám názorne ukáže, ako oprava prebieha. Možná je aj náročnejšia Oprava poškodeného horného lemu.

Opravy zvršku obuvi

Odreniny a zárezy v usni sa dajú dobre ošetriť impregnačnými krémami a voskami. To spadá pod údržbu, ktorú by sme si mali robiť sami. Akonáhle však spozorujeme povrchové chlpatenie nití, je vhodné nechať ich impregnáciu na servis.

Prasknuté švy na membránovej obuvi väčšinou nie je možné opravovať šitím bez narušenia vodeodolnosti. Dajú sa však opraviť lepením pomocou špeciálnych lepidiel. Švy na turistickej obuvi bez membrány je možné opraviť šitím. Používajú s na to špeciálne pevnostné nite zo syntetických vlákien a po zašití je nutné nite impregnovať.

Oprava podošvy

Ťažšia turistická obuv má nad podošvou zvršok chránený pryžovým lemom. Poškodenie tohto lemu opravujeme hustejšími polyuretánovými tmelmi. Separácia podošvy od zvršku a rozlepenie jednotlivých vrstiev podošvy vyžadujú na opravenie špeciálne lepidlá.

Výmena podošvy

Odborný servis je schopný vymeniť celú podošvu na topánke vyrobenej lepenou technológiou, tedy pri obuvi LOWA z kategórií MOUNTAINEERING a TREKKING. Výmena podošvy je platená oprava a zahŕňa výmenu ochranného lemu, podošvy, vnútorných vložiek a šnúrok. Robí sa vo výrobnom závode v Nemecku. Video Výmena podošvy je názornou ilustráciou tejto opravy.

Pri obuvi, ktorá bola vyrobená vstrekovanou technológiou, sa celá podošva vymeniť nedá. Je však možné vymeniť zošliapaný podpätok. Ako táto oprava prebieha, môžete vidieť na videu oprava podpätku. Aj táto oprava je platená a robí sa v Nemecku.

Topánky, ktoré máte záujem opraviť buď v rámci nadštandardného servisu, alebo ako platenú opravu, posielajte na adresu: PROSPORT PRAHA s.r.o., Ke Mlýnu 1, 149 00 Praha 4 – Újezd, Česká republika Pre zjednodušenie popisu poškodenia a objednanie opravy si môžete stiahnuť formulár Požadavek na opravu.

Najnovšie