Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Prístrešok Hrabovník
Prístrešok Hrabovník Zatvoriť

Prístrešok Hrabovník

V severozápadnej časti Považského Inovca spája obce Kálnica a Beckov modrá značka. Súbežne je vedený aj Včelársky NCH Jozefa Miloslava Hurbana a jeho budovatelia okrem náučných panelov postavili prístrešok. Pravdepodobne ho nik nebude plánovať na nocľah, ale dá sa využiť ako útočisko pred nepohodou.

Poloha
Považský Inovec: lokalita Vyšný Hrabovník nad obcou Kálnica, pri modrej značke smer Beckov
Nadmorská výška
240 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.76964 ° SŠ
dĺžka: 17.9117 ° VD
» Mapa
Nocľah
2 osoby s vlastnou výbavou
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
studnička hneď vedľa

Poloha

Nachádza sa v severnej časti pohoria, na južnom úbočí vrchu Lipky, v plytkom údolí v lokalite Veľký Hrabovník. Prechádza okolo neho modro značený turistický chodník v súbehu s NCH Jozefa Miloslava Hurbana, beckovského rodáka.

Prístup

  • modrá z centra Kálnice, 0:25 h,
  • modrá z Beckova, 0:50 h.

Objekt

Stavba je celodrevená, terén pod ňou je vysypaný jemnou kamenou drťou. Pôdorys je asi 4 x 3 metre, šesť stĺpov nesie valbovú strechu pokrytú asfaltovou krytinou. Jedna šestina obvodu tvorí vstup, pozdĺž zvyšku sú lavice a ich operadlá tvoria „steny“. Uprostred je drevený stôl. V prípade nocľahu sa pozdĺž stola dajú umiestniť dve karimatky. Treba myslieť na to, že v prípade silného bočného dažďa prístrešok neochráni.

Okolie a voda

Pár metrov od prístrešku v kroví je zachytený prameň. Nie je veľmi výdatný ani upravený, voda voľne odteká. Na konári zavesené hrnčeky naznačujú, že ľudia z nej pijú.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie