Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR BIKE PARK Mýto pod Ďumbierom 2021

BIKE PARK pre profesionálnych jazdcov v Mýte pod Ďumbierom bol prvýkrát oficiálne otvorený v júli 2019. Odvtedy neustále pracujú na zdokonaľovaní tratí a tiež zavádzaní rôznych noviniek. Ambíciou majiteľov je vybudovať jeden z najlepších parkov pre bikerov na Slovensku.

V súčasnosti môžu jazdci využívať 4 zjazdové trate: BLUE, DOWNHILL, FREERIDE a ENDURO. Posledná zo zmienených je novinkou, ktorá pribudla len v roku 2020. Samozrejmosťou je PUMP TRACK. Pripravené sú dva okruhy. Náročnejší z nich je kombináciou pump tracku a dirtu, postupne je v pláne obohatiť ho o slopestyle.

Napriek svojej krátkej existencii bolo v BIKE PARKu v Mýte pod Ďumbierom zorganizovaných už niekoľko významných podujatí. 12. 7. 2020 SPEN#1 + EWS Qualifier a 19. 7. 2020 sa o prvé miesto pobili pretekári v rámci SPDH#2 + MSR. Downhill preteky prebiehajú na samostatnej trati určenej na pretekové akcie tohto druhu. Zástupcovia bike parku veria, že jazdcov budú opäť môcť privítať aj v roku 2021. Ich ambíciou je organizácia európskeho pohára v zjazdovom bicyklovaní.

Plány do budúceho roka sú jasné. Predovšetkým vyladiť a zdokonaliť existujúce trate. Sami si uvedomujú, že k dokonalosti im ešte kúsok chýba. Keďže sa stredisko profiluje aj ako detský bike park, v pláne je vybudovanie ľahkej family trate so spevneným povrchom. Nateraz je skvelou voľbou pre rodiny so staršími deťmi terénne kolobežkovanie po BLUE TRATI.

Pôvodne sa mali atrakcie rozšíriť o nové jedinečné aktivity, kríza však investičné zámery stopla, takže na nové atrakcie si budeme musieť ešte počkať. Celkovo je v stredisku pre deti veľmi pekné vyžitie. Užijú si nielen kids skill trail ale aj skákanie na MAXI trampolíne. Pre najmenších pretektárov je pripravený mini dual slalom, na štart sa spolu s bicyklíkom alebo odrážadlom vyvezú na páse.

Cieľom tímu MÝTO SKI & BIKE je poskytnúť komplexnú ponuku cyklotrás pre horských cyklistov. V spolupráci so Slovenským cyklistickým zväzom plánujú označiť trasy vedúce po hrebeni kopca z obce Bystrá. Vyznačili a zakreslili by sa tým všetky bikerské traily v okolí Mýta pod Ďumbierom.

Majitelia MÝTO SKI & BIKE, ktorí prevádzkujú aj úspešný HOTEL PARTIZÁN**** - Tále, majú jednoznačne originálne vízie na rozšírenie ponúkaných služieb. Obľúbené lyžiarske stredisko so štvorsedačkou a perfektne upravenými traťami sa pomaly stáva úspešným bike parkom. Ak sa majiteľom podarí vízie splniť, stredisko bude ašpirantom na prvenstvo medzi konkurentmi v rámci Slovenska.

Viac info nájdete: www.kopeczabavy.sk
Sledujte nás na FaceBooku: @skibikemyto

Fotogaléria k článku

Najnovšie