Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR BIKE PARK Mýto pod Ďumbierom 2021

BIKE PARK pre profesionálnych jazdcov v Mýte pod Ďumbierom bol prvýkrát oficiálne otvorený v júli 2019. Odvtedy neustále pracujú na zdokonaľovaní tratí a tiež zavádzaní rôznych noviniek. Ambíciou majiteľov je vybudovať jeden z najlepších parkov pre bikerov na Slovensku.

V súčasnosti môžu jazdci využívať 4 zjazdové trate: BLUE, DOWNHILL, FREERIDE a ENDURO. Posledná zo zmienených je novinkou, ktorá pribudla len v roku 2020. Samozrejmosťou je PUMP TRACK. Pripravené sú dva okruhy. Náročnejší z nich je kombináciou pump tracku a dirtu, postupne je v pláne obohatiť ho o slopestyle.

Napriek svojej krátkej existencii bolo v BIKE PARKu v Mýte pod Ďumbierom zorganizovaných už niekoľko významných podujatí. 12. 7. 2020 SPEN#1 + EWS Qualifier a 19. 7. 2020 sa o prvé miesto pobili pretekári v rámci SPDH#2 + MSR. Downhill preteky prebiehajú na samostatnej trati určenej na pretekové akcie tohto druhu. Zástupcovia bike parku veria, že jazdcov budú opäť môcť privítať aj v roku 2021. Ich ambíciou je organizácia európskeho pohára v zjazdovom bicyklovaní.

Plány do budúceho roka sú jasné. Predovšetkým vyladiť a zdokonaliť existujúce trate. Sami si uvedomujú, že k dokonalosti im ešte kúsok chýba. Keďže sa stredisko profiluje aj ako detský bike park, v pláne je vybudovanie ľahkej family trate so spevneným povrchom. Nateraz je skvelou voľbou pre rodiny so staršími deťmi terénne kolobežkovanie po BLUE TRATI.

Pôvodne sa mali atrakcie rozšíriť o nové jedinečné aktivity, kríza však investičné zámery stopla, takže na nové atrakcie si budeme musieť ešte počkať. Celkovo je v stredisku pre deti veľmi pekné vyžitie. Užijú si nielen kids skill trail ale aj skákanie na MAXI trampolíne. Pre najmenších pretektárov je pripravený mini dual slalom, na štart sa spolu s bicyklíkom alebo odrážadlom vyvezú na páse.

Cieľom tímu MÝTO SKI & BIKE je poskytnúť komplexnú ponuku cyklotrás pre horských cyklistov. V spolupráci so Slovenským cyklistickým zväzom plánujú označiť trasy vedúce po hrebeni kopca z obce Bystrá. Vyznačili a zakreslili by sa tým všetky bikerské traily v okolí Mýta pod Ďumbierom.

Majitelia MÝTO SKI & BIKE, ktorí prevádzkujú aj úspešný HOTEL PARTIZÁN**** - Tále, majú jednoznačne originálne vízie na rozšírenie ponúkaných služieb. Obľúbené lyžiarske stredisko so štvorsedačkou a perfektne upravenými traťami sa pomaly stáva úspešným bike parkom. Ak sa majiteľom podarí vízie splniť, stredisko bude ašpirantom na prvenstvo medzi konkurentmi v rámci Slovenska.

Viac info nájdete: www.kopeczabavy.sk
Sledujte nás na FaceBooku: @skibikemyto

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš