Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stužicou na Wielku Rawku

Diskusná téma K článku: Stužicou na Wielku Rawku

“Tak sme dohodnutí, v pondelok večer v Uliči!”, vymieňame si s Matejom ešte posledný mail. Moje rozhodnutie o strávení dovolenky 2008 a spoznaní najodľahlejšieho kúta vlasti sa blíži k naplneniu. Po víkende v znamení príprav sa stretávame v tieni Bukovských hôr ďaleko za 22. poludníkom – Maťo s Jarom dorazili z Popradu o čosi skôr a referujú: “Cesta ušla, ubytko je super, bajk si daj do kôlne“, a už spriadame plány na zajtrajší trek.

Alexander

Niet za co, rado sa stalo. No veru, to je ta vyhoda, ze sa plati na vstupe do parku (cize do BNP-Biesczadskeho parku narodowego), co znamena logicky, ze sa plati iba na ich strane. To by museli mat stanok pre vyberacov vstupneho na hranici, co by asi košer (a ani logicke) velmi nebolo :-)

Tomass

alexander, vdaka za info, tiez som si to takto vykladal. Zmiatlo ma len to, ze z tejto strany od Kremenca cez Rawku a dole do Polska sa neplati ani vstupne...

Alexander

Schengenská hranica je hranica SK-UA, nie SK-PL predsa. Aký teda prechod oficialny-neoficialny, to je to iste ako hranica SK-CZ napriklad, cize volne. Samozrejme s ohladom na pravidlá (návštevný poriadok) národného parku, ale v uvedenej trase sú TZT, takže žiadny problem. Tie oficialne prechody platili, pokial este nebol otvoreny "Schengen" aj u nás.

Tomass

Ahojte, tiez sa pripajam k pochvale autora a jeho pekne napisanemu clanku. Chcem sa opytat, ako to je s prechpdpm od sedlice napriklad na W. Rawku? Je tento prechod povoleny? v informacnom centre v snine nam tvrdili ze to nie je oficialny prechod ( povolene su iba ruske sedlo a Balnica), nakoniec sme to presli az do Przelec Wyznianska, kde som bol prekvapeny, ze aj plateniu som sa vyhol.. je teda tento prechod oficialny?

Sano.a

Veru Poloniny ukrývajú spústu zákutí a ukazujú nám, že nie len ihličnaté lesy sú pekné. Donedávna som si to myslel, no potom som túto jar navštívil s kamarátmi Poloniny. Predstavte si namiesto kosodreviny na vrchole staré zakrpatené buky v max. výške človeka. Proste paráda.
Mozete sa pozriet ako som tam bol ja: (krtkovander.sk/…/poloniny-stu…)

Ak sa chce niekto ubytovať, tak veľmi milý prístup mali v penzióne Kremenec priamo v Novej Sedlici. (www.kremenec.sk)

Ináč tých možností na ubytovanie nie je až tak veľa a sú najmä na súkromí.

PetoH

Velmi pekny clanok. Tuto trasu som urobil v juli z Polska do Sedlice a videli sme si asi tak po koniec nosa. No stupanie na Malu Rawku sme si vyzrali a ztade si treba dokonca za vystup zaplatit. Tiez pozeram, ze na Wielkej Rawke asi opravili razcestnik, lebo si pamatam, ze bol zniceny. Inac pre atletickych uchylakov odporucam vyjst z Wetliny na Rabiu skalu :)

MatusM

Oplatilo by sa vyskusat, za kolko to stihne taka huba... pripadne usporiadat preteky roznych druhov :-))

Adushka

To je ako to nejake zavratne zistenie ceskych a nemeckych vedcov nedavno, ze sa dobytok a vlastne vsetky zvierata ukladaju na spanok a aj su na pasi v smere sever/juh. Nikdy nie inak. huby su zivy organizmus, takze preco by sa nenatocila tiez tak, ako ma najprirodzenejsie podmienky na zivot, ze :)

Sanco

my sme sa na to sústredili a veru ani jednu vertikálne natočenú hubu sme nenašli. Normálne všetky podľa vodováhy :-)

MatusM

Vsimnut som si vsimol, ale uvedomil som si to az teraz.. Ci pana, to je fakt.. Na vertikalne natocene huby na spadnutych kmenoch si nespominam, naozaj sa musia nejak otocit, ked ten strom spadne.

Sanco

Matúš, všimol si si, že drevokazné huby rastú vodorovne na rastúcich aj spadnutých stromoch. Keď strom spadne, zrejme sa natočia do vodorovnej polohy.

Daulagiri

Aj ja musím pochváliť článok opäť veľmi dobré čítanie. Tento kraj chcem aj ja niekedy navštíviť, to že sa dá ísť bez problémov na Wielku Rawku som nevedel.
Nuž a fotky z Rawky sú perfektné dôkladne som si ich prezrel.
A teším sa aj na ďalší článok.

MatusM

Ahojte,
ubytovanie pokojne pochvalim aj verejne:

Za prijemnu cenu slusny komfort, nic nam nechybalo (dokonca TV na vecerne olympijske suhrny:), vybavena kuchynka, miesto na uzamknutie bicyklov, potraviny, zastavka, krcma - 50m, a najma absolutna pohostinnost a ustretovost domacich.

Chata, Ing. Repka
067 67 Ulič 4,
tel. 0907 958 924,
6 miest

Este jeden clanok by som chcel napisat..

Adushka

Matus, vyborny clanok, hodnotny informacne, aj velmi peknym stylom napisany, dobre lakadlo na danu oblast. ako vidim, tak si ho predsa len stihol dat dokopy, rychly si veru.. :) (ja este ani ciarka).

IND_jones

Tak konecne vidim vyhled z W. Rawky (diky Matus:), kdyz jsem tam byl tak jsem videl jen 2 metry pred sebe..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Sosal k článku: Chata Volovec Nevíte prosím, zda je chata funkční. Uvedené číslo nikdo nezvedá, jen přijde automatická SMS, že zavolá později. Ale už nikdo nezavolá ani nereaguje na SMS. Ch …

+ 60 ďalších príspevkov