Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slavkovský štít

Diskusná téma K článku: Slavkovský štít

Charakteristický majestátny vrchol, vítajúci všetkých, ktorí prichádzajú do centrálnej časti Vysokých Tatier. Celé roky som ho obchádzala a volila iné štíty, možno práve preto, že bol tak na očiach. Svoje istotne zohrali aj rôzne odrádzania, že ide o dlhú, jednotvárnu a ubíjajúcu túru. Až posledné Dušičky - aj preto, že na ostatné vrcholy platí od 1.11. sezónna uzávera - sme sa s kamarátmi rozhodli pozrieť sa mu na zúbky.

Petr Sadecky

Slavkovský štít je krásný kopec.... poprvé jsem si ho vyběhl když mi bylo osm (za 2,5hod). Ale jinak se někdy to stoupaní pěkně táhne...navíc bez vody celou cestu. A ted když jsem se začetl do toho článku hned bych si ho dal znova. Jinak v článku je menší chybička. "stoupání po modré kolem pozemky" začíná ve Smokovci... :o)

Sona

Jasne, myslela som samozrejme Smokovec, od dolnej stanice :) Diky

Daulagiri

Pekný článoček aj s fotočkami.
Vo Vysokých Tatrách je to vrchol na ktorý ma to ťahá najdlhšie (už od nejakých 10-tich rokov) a stále som na ňom nebol. Je to taký dávny nesplnený sen, no verím že raz sa mi ho podarí navštíviť. Aspoň som si to takto pripomenul.

Bacaardi

pekny clanok....

pre mna je to vrchol, ktory je pristupny, ale zatial nijak zaujimavy :-))).

nieco ako fatransky Stoh:-)

Sona

Hlavne treba chytit stale pocasie. V lete je v oblakoch od deviatej rana. Clovek by povedal, ze neskora jesen to isti, ale bolo to inak :) Ale nestazujem sa, bolo to velmi pekne a zaujimave aj v tomto pocasi, akurat po tolkom stupani zamrzi, ked nie je vyhlad z vrcholu.

MisoB

Tiez som si po prvom vystupe (niekedy za studentskych cias) povedal, ze raz stacilo. Ale odvtedy som tam bol s (vtedy) buducou manzelkou a zo 2x ma na Slavkac vytiahol aj syn... :)
A kludne by som tam siel zas. Ale je pravda, ze za slusneho pocasia :)

Turis

Výlet na Slavkovský určite odporúčam každému. Aj ked ide o dosť náročné jednotvárne stúpanie tak výhlady z neho sú kráne. Hlavne do Veľkej studenej doliny, ktorú máte ako na dlani:) Len netreba podceniť zostup, je ako už Sona spomínala velmi náročný a dlhý. V mojom prípade práve pri tomto zostupe mi začali problémy s kolenami, ktoré mám dodnes...:(

Mlieko

Pre mna vyhlad na centralnu cast VT zo Slavkaca jeden z naj...pridam aj foto:-)

Peterf

Na Slavkovsky stit nie je ziadna sezonna uzavera?

MASH

peterf, nie je tam sezónna uzávera, akurát od Slavkovskej vyhliadky vyššie je to uzavreté v čase snehovej pokrývky.

Andomakac

Podla mna Slavkac je super kopec, tiez ma dostali falosne vrcholi, som sa aj cudoval ze nejako extremne rychlo som hore :).Na moju obranu podotykam ze bola taka hmla ze cestou nadol som zbehol z chodnika a som sa hodku motal kto vie kade. Sem tam sa tiez odtvorili vyhlady, na vrchole to bolo vpohode, studena dolina ako na dlani, lomnicak. Neviem preco by to mal byt monotony vystup. Este sa pochvalim ze tento rok som ho dal od razcestia za 1:35 (co narobis ked nebolo vidno viac ako na 5 metrov len slapes a slapes). Clanak je super Soni. :)

Hiker

bacaardi - Stoh je nezaujimavy? treba chodit s otvorenymi ocami, chlape a zaujimave bude vsetko, nielen sportove vykony :o))

Bacaardi

ja chodim chodim:-) ale ked ja som skor na pekne hrebene (MF, rohace) a poriadne skaly - rohace, rozsutce atd. stoh je taka obla kopa, na ktoru sa mi nechcelo stverat:-) som si povedal ze skoda namahy .-)))))

Stanork

Bol som tam v sobotu pohodovy kopec, za necele tri hodinky, hore dobre fukalo od velkej studenej, ale na foto pri krizi sa to dalo vydrzat, v zavetri pod vrcholom slnko dobre hrialo od liptova, krasne vyhlady, sobota bola uzasna, skoda ze to nevydrzalo, teraz to s turami vyzara mizerne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum