Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Kľak netradične

Diskusná téma K článku: Na Kľak netradične

Malofatranský Kľak patrí medzi moje najobľúbenejšie kopce. Keďže sa nachádza pomerne blízko môjho bydliska, som jeho častým návštevníkom v ktoromkoľvek ročnom období. Trasa výstupu a zostupu býva pomerne stabilná a nikdy nevynechám časť hrebeňa cez Rovné skaly. Tento raz som sa však rozhodol, že okolie vrcholu preskúmam aj z iných strán.

MisoB

Presne opačným smerom ako som začínal túto trasu (prvý odstavec). Teda od koncového rázcestia pri bus zastávke na konci R. Lesnej kúsom smerom na ZA po ceste, potom popri Rajčianke do osady Trstená a hore Suchou dolinou. V jej závere doprava poza lesácku chatku sa popri plote les. škôlky dostaneš na modrú TZT, po nej doprava do Domaniže. Na mape mapy.hiking.sk/?x=18.59698… to máme ako neznačkovaný úsek.

Žilinčan

Tak klobúk dolu, dosť dlhá trasa a vracať sa po asfaltke... Ako je najlepšie ísť z Domaniže do Rajeckej Lesnej?

MisoB

Myslis z Vricka stale po zelenej (tak ako som siel od Baku aj ja teraz) alebo cez Vricanske sedlo a potom po hrebeni? Aj tak... obe maju cosi do seba: prva vodopad a pekne luky na Javorine, druha zas Ostru skalu a hreben cez Rovne skaly...

Petr

Stejně je na Klak nejpěknější výstup z Vrícka

Daulagiri

Pekne Mišo, v poslednom čase si čo sa týka článkov aktívny.
Snáď sa aj mňe niekedy podarí to tam pobehať komplexnejšie, zatiaľ len takto prostredníctvom článku.

MisoB

Vsak aj mne by niekedy stacilo bez Domanize, ale ked doprava cez Rajec je taka nesikovna... :(
Este som sa v clanku nepriznal, ze som mal v plane preskumat aj utulnu hiking.sk/…/utulna_pod_klakom… , ale nejako som na lukach presvihol odbocku a zrazu som bol na razcesti so zltou :). A vracat sa mi uz nechcelo.

MatusM

Obľúbený kopček, nedá sa nezareagovať :-) Aj túto trasu mám, samozrejme zmáknutú a ešte samozrejmejšie - bez tej Domaniže, o 10km menej mi stačí :))

Meky

Krásna túra aj fotečky.V sobotu ideme aj my na Kľak a dúfam,že aj nám vyjde také počasíčko ako si mal Ty.

Sona

Este by som dodala, ze nalahko v Misovom podani je naozaj nalahko - ladvinka s pollitrovou flasou, pripadne este lahka bunda.

MisoB

Hlavne ak mam dlhsiu prestavku, potrebujem sa obcas trochu vyblaznit... :)
Ale nalahko je to celkom pohoda.

Adushka

Miso, pekna tura, zaujimavo popisana. Mne len svojim charakterom potvrdzuje to, ze ta mam spravne umiestneneho v "makacskej" skatulke :)

Bdel

no pekne si si nalozil :-) Ja som si tradicnu trasu (domaniza-klak-domaniza) naposledy spestril zostupom do Vricka a potom stopom a vlakom cez MT a ZA domov do PB. S tymi motorkami je to v okoli domanize v poslednom case skutocne katastrofa. V dolinke, ktoru spominas, som ich pred mesiacom napocital 16!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov