Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Balenie podľa Bora

Diskusná téma K článku: Balenie podľa Bora

Pred asi piatimi rokmi ma moja situácia donútila zamyslieť sa nad tým, ako sa budem ďalej túlať po horách. Batoh sa mi totiž zdal stále ťažší a ťažší a pretože sa mi nepodarilo ubrať na rokoch a ani na váhe, bolo treba túto situáciu vyriešiť. Hoci som nikdy nebol tzv. nosič kredencov, predsa aj batoh o váhe cca 18-20 kg sa stal pre mňa už veru riadnou záťažou a ja som funel ako starý medveď. A tak som si všetko poriadne premyslel, trochu zainvestoval a výsledok sa dostavil. Moja 3-4 dňová výbava na jarné a letné túlanie váži teraz 12-14 kg a ten rozdiel je naozaj veľmi dobre cítiť.

Priesil

Priznavam ze som cakal ze tak skevely retazec obchodov predsa nemoze ludi klamat nejakou 24% polliterkov.

Jonathan.sk

Pre no-name: na jednodňovke okrem mrazivých dní jedno pivo(tzv. vrcholové) - samozrejmosť. Na hrebebeňovkách čosi tvrdšie. POZOR upozornenie!! Nikdy nekupujte pálenku v časovej tiesni! Moj nemenovaný parťak Priesil takto v behu uchmatol v žilinskom nemenovanom hypermarkete TESCO polliterku nejakej 24°. Tri dni to vláčil na chrbte, a keď to posledný deň vytiahol z ruksaku, tak sme ho skoro hodili do doliny.

Boro

Alebo nájdo si svetoutdooru$ret cz ,napravo máš "všechna témata" a tam klikni na batohy. A potom tan hneď asi trtí od vrchu je tvoj batoh.

Tomaash

Navod na jedno vychladene v divocine:

  1. vecer vlozime plechovku (ci plechovky) do mraznicky
  2. rano pred odchodom vyberieme a zabalime do sackov. omotame termopradlom a ulozime do batoha
  3. po vydatnom obediku konzumujeme :-)

Najlepsie funguje v lete :-) V zime je asi lepsi spominany koncentrat :-))

MatusM

No-name, jasné, nebýva to vždy, ale 1 plechovka (pol kila navyše) má v batohu svoj význam:

  • funguje zároveň ako motivačný faktor (čím skôr to vyšlapem na vrchol, tým skôr ma čaká odmena!)
  • a ako výdatný sýtič, alebo ako "vrecko piesku v koši balóna (v čase krízy viem veľmi rýchlo a efektívne odľahčiť batoh a preniesť tak nadbytočnú záťaž nákladu do chýbajúcej energie organizmu)

:c)

V zimných mesiacoch zas treba riešiť iné pálčivé problémy v podobe podchladení organizmu pri prestojoch - tu nastupuje ťapka s koncentrátom. :o))

No-name

vlacite niekto so sebou pivo? alebo alkohol zasadne v koncentrovanej forme? : )

Boro

Ursus, určite si videl článok o tomto batohu na outdoor.cz$ret Podľa toho čo som čítal, tak tiež by som mal jedinú pripomienku len k tomu, že víko nemá nastavovacie remene, t.j. má štandartnú velkosť a nemôžeš pod víko v prípade plného batohu nič prideť. Ale inak, pekný batoh.

Ursus

ahojte, riesim podobny problem ako Boro a zaujima ma ci mate niekto tento batoh, pripadne skusenosti s nim, zaujal ma nizkou hmotnostou a celkom fajn vybavou za tie peniaze ferrino.sk/item.php?zbozi=169…

Merhorn

mas pravdu matus. tak sa vratim spat :) ja sa radsej balim viac aby som potom mal o nieco vacsi komfort, preto sa po horach vecne terigam s tazkym baglom :) ale uz ani nenadavam, sam si za to mozem a potom aj tak ocenim tie haraburdia navyse. Len ak sa ide na dlhsie rama kazdy gram :)

MatusM

mne stačí alumatka s gramážou ako 3 horalky:) je to len zvyk, postlať sa dá v teréne vždy niečím - trávou, senom, čečinou, lístím, ..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum