Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Balenie podľa Bora

Juro

Už je tam vložené aj VIDEO:http://www.plasticportal.eu/clanky.php?id_clanku=17, vyzerá to dosť pevne, asi si to kúpim.

Tomky

Alu-matka: jedina vyhoda je cena, hmotnost ako 10mm Evazotka, izolacia biedna, komfort 0.
Ak ti je nepohodlna obycajna karimatka, Z-lite to nezmeni, ak spis na boku tvarovanie nevydrzi tlak ramien a bokov, potrebujes hrubsiu karimatku, nie len zvlnenu.
Najpohodlnejsia je TaR Neoair-lahka, extrazbalitena, vysoka cena, nizsia odolnost. Lacnejsia je 120cm samodonafukovacka- komfortna,lahka, prepichnutia sa bat netreba vyrdzi roky. Najlacnejsie je pridat si 120cm/torso Evazotku 10mm na obycajnu -vyborna izolacia,najlahsia, nevadi ak sa prepichne aj prepali, neskladna.

Peter61

no-name, ja na tom ficim tak cca 10 rokov. Je to pohodlne. RidgeRest ma sice vyssi koef.odporu, ale Z-Lite sa zasa v zlozenej polohe (=hranol) da krasne vyuzit ako pohodlna podlozka na sedenie. Oproti samodonafukovackam : a) nikdy nezlyha b) da sa vyuzit ako fixacny golier ( nastastie som nikdy nemusel vyuzit...)
Btw. alumatku nosim tiez, ale bud ako nudzovku, alebo spolu so Z-lite do extremu. Vykon/cena/moznost kombinacie nepustia.

No-name

Peter61: a vies ze presne na toto som pozeral? ma s tym niekto skusenosti? da sa na tom spat pohodlnejsie ako na klasickej penovke ?

No-name

akurat riesim problem s karimatkou, obycajna tesco karimatka je pre mna nepohodlna a mam este jednu samonafukovacku dost tlustu, ale na leto sa mi ju nechce tahat, potreboval by som nieco na com sa da pohodlne(do ruzova:) vyspat a nevazi to vela, poradte nieco

Pepo_SK

Ja sa balim podobne ako Boro,
takze u man ma jednicku. Ale kazdy ma asi nejaky styl a co vyhoveje jednemu nemusi druhemu. A co sa tyka tej vody, tak kazdy mame inu spotrebu. Ja napriklad cez leto ked je horucava a viem ze pojdem celi den berem dve 0,75 flase. Ci je po ceste voda alebo nie. A zatial mi to vzdy stacilo. Ale mam kamaratov co im nestaci ani 3 litre. Takze kto sa nevie zbalit moze sa zbalit kludne podla Bora a tu vodu uz podla svojej spotreby.

Bulat

suhlas, tam kde to nie je bezpodmienecne nutne sa ani ja s nadmernym mnozstvom H2O nevlacim.

Boro

No-name: Krúžky mám navlečené na zipsovom bežci vnútorného vrchlíka a v ňom mám aj pásky. Kobercovku mám ,ako môžeš vidieť na fotkách, navinutú na tube prvej pomoci. Vidím, že si si prečítal môj článok a svete outdooru.
Bulat: samozrejme, že ak pôjdem niekde, kde vody niet, tak pridám ešte jednu fľašu. To , že v tomto prevedení mám iba jednu neznamená, že si nemôžem naplniť v prípade potreby ďalšiu. Veď stlačená prázdna PET-ka neváži takmer nič a nezaberá ani miesto. Chcem len tým povedať, že nepôjdem zbytočne zaťažený vodou, ak to nepotrebujem. A väčšinou mi to naozaj stačí.

Bulat

Jasne na kamienke v case nudze to ide, ale to je voda donesena z dolu, kt na hrebeni samozrejme nie je. To uz nie si sebestacny. No takych usekov sa najde samozrejme viac. Da sa s vodou setrit, ale potom mas deficit. Prijem v takejto celodennej aktivite musi byt 3-5 a viac litrov, to znamena viackrát behom dna tankovat. No a ked to nejde hore, musis zbehnut do doliny. Navyse v lete nemusia byt vsetky zdroje pouzitelne, co vyzaduje z tvojej strany dokonalu znalost prostredia, i tak nemas stopro istotu, ze zdroj s ktorym pocitas nebude vyschnuty, znecisteny ci inym sposobom nepouzitelny. Z tychto dovodov by uvedene mnozstvo bolo pre mna malo a trpol by som ci nebudem mat nedostatok, preto ja kalkulujem zhruba s 3 l vody, s tym ze sa nemusim prakticky obmedzovat. A to mi za to 1,5 kg navyse stoji. Akurat ti mozem zavidiet ze ty vyjdes s polovicnym mnozstvom :)

No-name

Hej, Boro! a kde mas tie stahovacie pasiky, kobercovku a kruzky od klucov? :)

Boro

Bikemartin: nemám dôvod ju nosiť. Za normálnych okolností končíme so šlapaním okolo 17.-18. hod. a to je stále dosť času pripraviť si na noc všetko čo treba. A pre prípad núdze,t.j.že niečo hľadám okolo seba,tak mám maličkú baterku podobnú laserovke. Ale poviem ti, že už si ani nepamätám, kedy som ju použil naposledy.A to o tých drobnostiach po 10 dkg je pravda.
Bulat:na tebou spomínanom úseku máš predsa buď Kamienku alebo Kosodrevinu, kde sa dá napiť.Ale súhlasím, že smäd je zlý.

Bulat

No niektore useky s 1,5 l vody su hodne narocne. Napriklad usek Chata MRS po utulnu Durkova za sparneho leta a pod.. Nie je nic horsie ako ist smadny. to nemyslis na nic ine ako na to kedy sa napijes.Preto nosim 3 litre a ked mi 0,5 l zvýsi, 100x lepsie ako keby mi chybalo. Ale je to hodne individualne,
ked sa hodne potis, musis doplnit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov