Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý prístrešok pod sedlom Príslop

Turem

Nevie niekto či je už spomínaný nový senník pod Príslopom využiteľný na nocľah? Hlavne, či už je zastrešený a prístupný.
Prípadne či trochu nižšie pri zelenej značke smerom na Nolčovo sú dajaké iné objekty vhodné na núdzový nocľah (napr.chata s verandou, senník a pod.). Na mape tam je vidieť zopár značiek objektov okolo potoka.
Nechce sa mi počas prechodu Veľkofatranskej magistrály vláčiť stan.

Pitr

Voda nie je daleko od sedla, asi 100 m pod zákrutou v ktorej sa nachádza altánok s poľovníckou maringotkou je studnička. Ak máš GPS, tak to môžem nabudúce zamerať. A napíšem tu súradnice.

Zivan

Pitr,
vďaka za ochotu. Mám v pláne ísť tam asi v polovici septembra a nocľah v novej búde (senníku) by mi bodol. Nevieš mi bližšie opísať, kde a ako ďaleko od sedla Príslop je voda.

Pitr

Tak do jesene ti dám určite info. Teraz tam nechodím, lebo cesta je moc mokrá a na biku by som bol celý od blata. Keď príde pár dní slnka, tak tam isto vybehnem.

Zivan

Nebol z vás niekto v poslednom čase pri tom novom objekte? V akom je to teraz stave? Ak sa zadarí, rád by som sa tam cez jeseň trochu potúlal.

Pitr

Mal by slúžiť na uloženie sena, ale na tom sa tiež dá sapť. A keď dokončia strechu, tak to bude bez problému.

Adushka

Tak o tej chajde, co spomina MarioV som fakt nevedela a to do danych koncin chodim dost casto, vsak preto som napisala ten clanok aspon o pristresku.. no, dobre vediet do buducna :)

Mario: aj baby bivakuju, ako vidis a zopar nas je :) inak bivak na Bystrej, hmm, mohlo byt fajn :)

Sona

Mario, nie je to vynima. Aj ja spim rada pod sirakom :)

MatusM

Ak je to pravda, tak to je sila, Mário. Bavili sme sa o tvojom 1. príspevku teraz cez víkend a zhodli sme sa, že si zrejme "robíš prdel".
Ale zdá sa, že slovenské hory nepoznajú najlepšie slováci, ale susedia :-}
Dík za tip

MárioV

Ak vychádzaš po zelenej z Nolčova do sedla Príslop, prídeš k tomu altánku s maringotkou. Pokračuješ po tej zelenej ďalej do sedla po tej lesnej ceste. Po oboch stranách je lúka. Ak prejdeš od maringotky tou cestou asi 200 - 300 metrov, pozeraj sa vpravo. Pri okraji lesa zbadáš ten bivačik, ale len nakrátko z istého miesta. Potom sa zasa stráca za obzorom. Ak ho neuvidíš, choď popri pravom okraji lesa do sedla a určite ho nájdeš. Je malý, tak pre štyroch ale má piecku. Nespali sme v ňom, pretože sme ho dva dni hľadali a tiež sme boli "ubytovaní" v tom altánku. Takže nič si z toho nerob...

Pitr

To: MárioV
to ma teda zaujíma,kde je kúsok od sedla Príslop vo Veľkej Fatre turistická útulňa, okrem toho altánku a poľovníckej maringotky čo je kúsok pod sedlom.
Chodím tam na bicykli, tento rok som tam bol minimálne 20 krát a nič také som tam nevidel.

Mário

MárioV: můžeš prosím napsat více infa o té útulni? Kterou máš konkrétně namysli? Na západním hřebenu VF, tzn. od Borišova, resp. Sestřiček, směrem k Lubochňanskému sedlu je toho celkem přímo na hřebenu pramálo. Dík!

For Adushka: včilka ze so na ne jsem dal bivak (bez stanu) pod hvěznou oblohou přímo na nejvyšším vrcholu Roháčů - Bystré. Co Ti budu povídat. Něco nepopsatelného! Nemá to prostě chybu čučet jen ze spacáku např. na západ Slunce za Barancem, resp. pak východ z poza Kriváně...
Asi se ptám blbě, ale je to pouze vyjímka, že ženy taky bivakují pod širákem? :-) ...na prstech jedné ruky bych je nedokázal asi ani pořádně spočítat :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov