Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý prístrešok pod sedlom Príslop

Lubo

Dakujeme za info. Clanok sme aktualizovali o nove informacie a zaroven sa poloha byvaleho pristresku prestane zobrazovat v turistickej mape ako spendlik.

Mayllo

hiking.sk/…/koliba_prislop.ht…

Koliba príslop je funkčná a čaká na noclažníkov, opisovaný prístrešok pri novej chate už neexistuje a v pristrešku ktorý je sučastou chaty nocovat neodporučam, čiže tento článok sa može kludne vymazať

Palo.M

Neviem sa nikde dopátrat k bližšej informácii o Kolibe Príslop. Vedeli by ste mi niekto povedať či je to stále otvorené a dá sa tam bez problémov prespať?

MirekS

27.8.2014 jsme přespali v úžasné kolibě Prislop.

Při cestě po zelené (silnička, která se vynořila z jihu od lesa a pokračující přes sedlo Prislop na louce se po zákrutách zatáčí dolů na západ do obce Nolcovo)

jsme nejprve narazili na malý dřevěný přístřešek popsaný v úvodním článku
(N49.07022 E19.11726),
od něhož je ve vzdálenosti 15 metrů chata s velkým, opravdu luxusním přístřeškem - s velkým stolem a dlaždičkovou podlahou.

Pokračovali jsme ale dolů po silničce na JV a po 190 metrech jsme našli úžasnou kolibu Prislop (N49.06886 E19.11888).

Nejsou tam sice žádná kamínka, takže jsme venku jen vylili vodu z pohorek (celý den hnusně pršelo), ale byla krásně čistá a jako nová, ač byla otevřena už 9.7.2011.

Přespali jsme tam (v přízemí jsou postele pro 4 lidi, nahoře se na půdičce vejde tak dalších 10 lidí), ráno si na sebe vzali zase vlhké oblečení a pokračovali do Luboch. sedla - ale to už nám tak nevadilo, protože nám už svítilo sluníčko.

Děkuju za úžasnou kolibu - snad dlouho vydrží v tomto perfektním stavu!

IvanH

Ahojte, chystame sa na turciansky hreben VF, viete niekto potvrdit ci je ten diskutovany novy sennik uz dostavany resp vhodny na prespatie? Dakujem. Ivo

Mihoc

Caute, v okoli tohto pristresku su dve uplne nove drevenice, kde sa da luxusne spat v podkrovi na madracoch, najdete tu aj ohnisko a kadibudky. Isli sme sem 28.8. s tym, ze budeme spat v tej budke na obrazku a nakoniec sme buvinkali v necakanom komforte. Vazim si ludi co tie drevenice postavili a verim ze vsetci navstevnici nechaju miesto po sebe take, ake ho nasli!

Pitr

Asfaltka tam nepôjde, len na upravenú a spevnenú cestu vysypú a uvalcujú drtený, recyklovaný asfalt.
Ale má to aj výhody pre bikerov.
Nemám teraz GPS, keď sa mi vráti tak to zameriam.

Zivan

Pitr, je to presne tak ako píšeš. Aj v noci z 18./19.9. keď sme spali v tom posede tak jeleň pobehoval po lúke v sedle a ručal. Boli tam v okolí aj poľovníci (dvoch sme aj podvečer stretli), tak sme sa radšej veľmi nevytŕčali.
Teraz vedie z Nolčova až do sedla kvalitná cesta, vraj protipožiarna, len v úseku Pod Brdcom - Sedlo čaká na asfaltový koberec. To asi zvýši, napriek zákazu vjazdu, návštevnosť tejto lokality.
Tiež som hľadal ten prameň, ktorý si spomínal, že je neďaleko maringotky s prístreškom, avšak vzhľadom na to, že už sa zmrákalo, sa mi ho nepodarilo nájsť. Ak tam hodíš jeho GPS súradnice bude to fajn.

Pitr

Dnes som si ho tam konečne všimol. Vždy len vybehnem hore na biku, napijem sa a pálim dole ale dnes som si na to spomenul.
Je dobre viditeľný asi 100 smerom na západ. Len teraz je ruja, tak neviem či tam ešte bude miesto pre turistu.

Zivan

Lepšou alternatívou k tomuto prístrešku, pokiaľ nedokončia nový senník je luxusný posed na opačnom konci lúky. Je dobre viditeľný priamo od rozcestníka v sedle Príslop smerom nadol.
Posed je dokonca zateplený a je v ňom aj jedna posteľ. V prípade núdze môže poskytnúť útočište 2-3 turistom. Trochu nás tam v noci otravoval jeden plch, ale potom zmizol.
Len pozor na rebrík, je už mierne nahlodaný časom a mne sa dokonca podaril z neho krkolomný pád.

Turem

Pitr,
ďakujem za aktuálne info a foto. Verím, že po dokončení to bude pri prechode VF magistrály dobrá alternatíva pre nocľah.

Pitr

Tak asi ťa nepoteším, nakoľko štál ešte nie je dolončený. Viď foto: hiking.sk/…/velka_fatra_a_cho…

Asi budeš musieť prespať v prístrešku, ktorý je v zákrute na lavici alebo na stole.

Turem

Pitr ďakujem.
Idem v sobotu na hrebeň, tak ak by si mi dal dovtedy echo o tom senníku budem rád.
Ešte by som mal otázku kde sú na červenej značke v úseku Sedlo pod Príslopom - Chata pod Borišovom možnosti nabrať vodu.

Pitr

Stan brať nemusíš, vyspíš sa aj v spomínanom prístrešku alebo v takom istom prístrešku ktorý je na konci asfaltky Nolčovo - Pod Brdce, ale je to dosť nízko ak chceš pokračovať po hrebeni. Neviem ešte ako je na tom spomínaný senník, ale chystám sa tam zajtra, možno v piatok ísť na biku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma