Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub na tretej rampe

Peterf

O chatu sa s stara jeden tramp ktoreho prezyvaju blondak a nie je z Handlovej ale z Prievidze.

JuroH

Chatka tusim patri trampskemu oddielu z Handlovej..

Lolisha

peterf, drevo tam este je, sice zmrznute, ale je

Lubo

Ze by namet na Hiking brigadu na jar?
Len by trebalo zistit, komu vlastne ta chatka patri...

Boro

Ešte pridávam, pozerajúc na tú fotku starého šporáčika, tak myslím, že by to chcelo dať dolu tie liatinové platne z vrchu, vyčistiť od popola, vymiesť a vyklepať rúry a asi by sa to zlepšilo. Ale vymiesť komín každopádne. Pokiaľ sa tam kúri aj nie práve vysušeným drevom, tak sa dymovod zanáša dechtom a to treba udržovať. Chalani, jedna kominárska štetka na dlhom drôte by to myslím urobila.

Boro

Peterf, tak treba prečistiť komín.Človeče, s tým naozaj treba niečo urobiť, aby sa nám tam niekto neudusil.Niekde sa chyba musí nájisť, no nie ?

Peterf

Po vikende dam vediet ako to s pieckou vyzera. Vzdy dost dymila a tazko sa rozkurovala,skoda ze sa tu neda pouzit borov postup-komin sa neda odmontovat. Ako to vyzeralo s drevom? Je tam este nejake pripravene?

JuroH

Lolisha: skoda, ze ste takto blbo dopadli, my sme tam boli pred Vianocami, ta piecka fakt BRUTALNE dymi :) ale po 2 hodinach prestala brutalne dymit, dymila len tak znesitelne a vykurili sme to tam na takych 20 °C. A to sme museli aj vetrat, lebo vznikli obavy, ze sa udusime z toho dymu:) Este na Stedry vecer som zo seba citil dym napriek tomu, ze to bolo uz 4 dni po vylete:)

Nick.n17

Loli toto ste mali dobre drsne :( Ale hlavne, ze sa vam nic nestalo. Mal som vam ist radsej omrknut tu budku v MK

Boro

Problémy so špatným ťahom komína veľmi dobre poznám.Zväčša je to spôsobené úplným vymrznutím komína a tým aj "akoby" žiadnym ťahom. Ak zakúrite v takej piecke, studený vzduch sa tlačí komínom dnu a teplý lezie škárami a dvierkami do miestnosti. Existuje na to len jedna finta. Zobrať niečo dobre horlavé, napr.: staré noviny, brezovú kôru, trochu suchého sena a pod. ,vytiahnuť rúru dymovodu zo steny, a zapálený a dobre rozhorený materiál strčiť priamo do komína. Tým by mal vzniknúť počiatočný ťah v komíne. Rúru rýchle zastrčiť a zapáliť to, čo máme nachystané v piecke.

Lolisha

Nevsimla som si, ze sestra je prihlasena na hikingu...autorom nizsieeho prispevku o mrznuti v zrube som ja :)

Sona

Doteraz som mala v zime so zrubmi dobre skusenosti, piecka po case zacala posluchat...navyse, vedela som, ze Pachovci v novemberi tento problem nemali. Ale uznavam, ze v tychto mrazoch nemat este dalsiu poistku na ubytovanie je dost trufale.
Problem bol ten, ze piecka by sa aj rozkurit dala, akurat komin nemal vobec tah...dym isiel vsade inde, len nie do komina. Navidomoci bol komin niecim upchaty.
Takze sme sa teplo obliekli, zaliezli do spacakov a najedli sa. Piecke sme dali, uz s plnym zaludkom dalsi pokus a ked opat len zadymila celu miestnost, zbalili sa a isli do dediny. Nakolko hladanie ubytka vdaka neochote majitelov chaty a hotela bola neuspesne, dali sme taxik do Prievidze a odtial doprava do BA.
No co uz, aj taketo zazitky sa zidu :)

Inak to zelene znackovanie je tam naozaj dost blbe...vonku bolo pekne vidno, mesiac nam svietil ostosest, dve celovky + baterka a aj tak sme takisto tu zelenu parkrat stratili, az nakoniec sa stratila definitivne.No smerom dole k chatkam sa nedalo kam zabkludit...smer dole bol isty.

Raymond

Uaaaaa, tak to im bude aka zima :-))), nabuduce uz budu vediet, ze co maju robit.

Sona

Nie, spacaky maju take jar - jesen. Opustili zrub a idu skusit na blid nieco do Cavoja, ja som im bohuzial nedokazala vytelefonovat nic :(

Raymond

Tak v dedine sa uz niekam ukryju alebo maju take dobre spacaky, ze tam prespia aj bez petrika?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum