Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Romantická zrúcanina stredovekého kostola

Axel

Ono je to pekne prejst Zadielsku a potom este cez Borku do Lucky, ale potom sa treba aj vratit. Je obrovskou skodou, ze tato dolina nie je oficialne turisticky viac prepojena ci uz na kras na juhu alebo rudohorie na severe.

Mahe

Tono dík za obsiahly príspevok, ja som nechcel písať až tak "vedecký" :-) Inak miesto má krásnu polohu a ako píše Axel - má svoje čaro. Odkedy som ho objavil často tám chodím, vodím tam ľudí, aby ho spoznali (tie tri žlte trička sú skauti - stopáry, ktorých som viezol cestou z RS do KE). Keď prejdete Zadielsku a máte ešte dosť síl vybehnite cez Bôrku až sem. Nie len Kelti majú svoje menhíry...

Tono

Prajem pekny den. Ono to vlastne je, aj nie je husitsky kostol. Husitskym ho zacali volat len ludia. Vzniklo to na zaklade toho, ze kostol opevnili vojska J. Jiskru /15.stor./, ktore boli naverbovane v Cechach z pozostatkov tzv. Sirotkov /skora obdoba mad. hajduchov/, na ochranu nast. prav Ladislava Pohrobka. Vtedy vsetkych cechov v Uhorsku volali hustmi, aj ked uz od idealov husitsva mali tieto vojska velmi velmo daleko. Snad len velitelia polnych odielov a veterani boli kalisnici.
Tono

Axel

Fotku tejto zrucaniny som si na pridanie do galerie pripravil na zajtra :-)
Ta tvoja je vsak lepsia, pri mojej navsteve bolo mizerne svetlo a este horsie pocasie. To miesto ma vsak kedykolvek svoje caro.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky