Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Západný hrebeň Nízkych Tatier

Diskusná téma K článku: Západný hrebeň Nízkych Tatier

Kopce v okolí Ružomberka už poznám naspamäť a tak som už dlhšiu dobu uvažoval, že by bolo načase postúpiť v kategórii turistu vyššie a prejsť od jednodnových túr k viacdňovým. Plánov som mal v hlave viac, či už hrebeňovka Malej Fatry, Západných Tatier alebo Nízkych. A keďže Nízke Tatry sú môjmu srdcu najbližšie, ani sám neviem, koľko krát som bol na Prašivej, koľko úžasných dní som prežil v údolí za Liptovskou Lúžnou, či už na hubách, čučoriedkach, alebo kde som začínal cibriť moje lyžiarske schopnosti. Voľba bola jasná, splním si môj veľký sen - prejdem hrebeňom z Donovalov až na Ďumbier.

Kossuri

Pokial si ja dobre pamatam, tak ten rekord je menej ako 4 hodiny.

Lobinho

Tato trasa je jedna z najkrasnejsich,ktore som kedy isiel. Boli sme na to styria a na jedneho sme po hodine slapania cakali 15 minut. Ale inak Donovali SAD - Chopok Kamenna chata je 12 hodin slusnej slapacky(aspon pre mna). No stryko mi hovoril, ze na kamenej chate su vypisane rekordy doslova bezcov, ktori tuto trasu prebehli za 5 hodin, pokial si dobre pamatam:)

Turis

No nielen stlpy ale aj značky človek má niekedy vážne dosť problém najsť tu správnu trasu. Napr dnes s nástupom v lúčkach som trošku poblúdil kým som našiel správnu trasu. A pri zostupe z Lukovej do Širokej doliny som už myslel že to dám dole po zjazdovke na Záhradky ale nakoniec som našiel správnu cestu. Ináč tie serpentíny smerom na Krúpovú hoľu zo Širokej doliny sú vážne super:) a na druhej strane čo si spomínal v článku ohladom kamenistej cesty smerom na Lúčky tak mi to príde ako keby tie kamene niekto na tu cestu naschvál hádzal:)

Bulat

Niektore vrcholove stlpy su fakt v dost zubozenom stave, okrem Chochule bol ulomeny smerovník aj na Chabenci.

MatusM

V každom veku má človek iné ciele, sny a motivácie, to je o tom. Sympatický článok v tom, že mi pripomenul moje prvé preteky s turistikou :-P aj takéto sem patria, oživujú :-)

Andomakac

zilla,boro,bean. Islo o to,ze nasledujuci den po ture som odisiel do anglicka na kto vie ako dlho. Keby som to nedal vtedy tak tento rok uz nie a zase to az take zle nebolo, mne sa to velmi pacilo ale urcite nezvyknem planovat tury takto. NT niesu ziadne Himalaje, zbehnes do doliny za chvilku takze nic take hrozne mi tam nehrozilo. Bean a neboj, ked idem s niekym tak sa tak nenahlim,vychutnavam si to, ale vystup kde sa nespotim sa mi az tak nerata a ked som sam tak zvyknem do toho riadne sliapnut. Tak kazdemu chuti ine, ale s tymi paprickami, no neviem to by som nechcel skusit. Pocul som o borcoch co dali cely hreben za 20 hodin :),

Svacko

pani,ja zas autora chapem- niekedy ma clovek proste chut sa dostatocne vyblaznit, tak preco nie, pokial tym neskodi inym a neposkodzuje prirodu? nehovorim,ze pripravu treba brat nezodpovedne, ale tak mne sa tiez obcas stane,ze nieco zabudnem, ci vyrazim neskor..hory su predsa pre vsetkych. niekto ma kondicku a ide na lahko, niekto je ovesany fotokrabickami a vychutnava, niekto ide na lahko a vychutnava, proste kazdy sme ini, pre kazdeho maju tie svoje pohnutky caro a tie ho naplnaju. nemozme kazdemu vnucovat svoj vlastny styl a tvrdit,ze prave ten je ten naj, lebo to a ono. nie je v tom troska zavisti? rozhodne pekne zazitky na horach prajem, ci uz expresne alebo vychutnavacie ;)

Bean

Hrebenovecka paradna,teda aj clanocek, ale pridam sa k Borovi. Ak ti mozem poradit, pre este vacsie potesenie z hrebenovky nepchaj si do zadku chilli papricky! Aspon pre mna osobne pochod stylu "preboha, niekto ma predbehol, musim pridat do kroku" alebo "aj by som sa napil, ale mam este dlhu cestu pred sebou" mi vobec nepride ako dobry napad. Niet co dodat, Boro to vystihol, sorry.

Boro

Prepáč Andrej, ale mne to pripadá, ako návod na to, ako sa to robiť nemá.

Zilla

Ja neviem,ale deď sa píše 8 hodín tak treba rátať 8 hodín,cestou si aj sadneš, naješ sa, fotíš, takže tých 8 hodín na cca 25 km je akurát, inak pekný článok ahoj.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma