Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stan Northland Quito 2

Diskusná téma K článku: Stan Northland Quito 2

Počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny som mal možnosť testovať stan Northland Quito 2. Ide o priestranný stan so stabilnou konštrukciou pre dve osoby do náročnejšieho klimatického prostredia. Pre absenciu snežných límcov je však určený len na trojsezónne použitie.

Katmat

Ahojte, toto je skor prosba o pomoc. Nevie niekto, kde by som mohla zoznat nejake strihy na stany, pripadne techniku sitia stanov a pod.
Velmi by mi niekto z vas pomohol. Dakujem a prajem pekny den, cmuk

Rujir

Pravdu mas, ale nic prekvapive. Polovica stanov ceskych znaciek ma stany, ktore su natvrdo obslahnute strihy znamejsich znaciek, ktore maju prachy aj na vyskum a vyvoj. Ci to cloveku vadi, alebo nie je uz asi len a len na nom.

Ponco

tento model od northlandu sa az napadne podoba na model vertigo od hannahu. rozdiel je len v materiale, v absencii sneznych limcov a cene....

Zdenob

Jurek vám ušije límček aký len chcete. Cena dobrá, materiál-parametre super, dizajn no... Jurek Alp 2 s límcom, zatiaľ spokojnosť. Hmotnosť 3,2 kg

Tomky

Poraďte ,kto vyrába tie zimné vysokohorské stany so snehovými goliermi. Pozrel som už Hilleberg, Terra Nova, Mountain Hardwear, Marmot, Black Diamond, MSR a stále nič.

Rujir

@bobo: Nechce sa mi to pozerat, ale mam dojem, ze napr. Ferrino u najnovsieho modelu ich najvyssej rady High Lab tiez prestali sit limce. Nechali ich len na predsienkach, co ty na to? ;-)
Ale jasne - uznavam, ze stan za vyse desinu by uz mohol mat aj virivku a gejsu. :-D

Bobo7

Ja tvrdim to iste :) ale nesmies diskriminovat ani tych narocnejsich, aj keby ich tu bola mensina :P ...no ale rec bola o pomerne drahom stane od Northlandu, ktory sa tvari ako seriozny alpsky stan, nie je to ziaden ultralajt, pri ktorom by sa absencia golierov dala ospravedlnit....Northland ma v ponuke aj stany s goliermi a ak mal byt toto nejaky ich nenarocnejsi variant, tak mali byt limce aspon odopinatelne alebo ho nemali v popise nazyvat "alpin" teda vysokohorsky, resp. alpsky....

Lubo

Rujir, vysledky su celkom zaujimave. Nejako som nestihol na tuto temu napisat editorial (hamba mi). Tu je zopar cisel:

  • velmi narocne aktivity preferuje 41% citatelov, 78% strednu narocnost
  • stan pouziva 44% ludi
  • zimna turistika 59%, VHT 45%
    Oblubu Alp sme nezistovali.
    Z uvedeneho vyplyva, ze aj na Hikingu sa pohybuje celkom dost ludi, co by mohli teoreticky vyuzit aj stan do narocneho terenu :-).
Rujir

@bobo7: Jo, suhlas. Ale zda sa ti, ze Hiking.sk je portal urceny primarne pre VHT v nadmorskej vyske 4000m.n.m. a viac a to idealne aspon v dvojtyzdnovej davke 100km od najblizsej civilizacie? Lubo robil pred nedavnom prieskum, takze urcite ma vytvoreny profil priemerneho citatela - osobne tipujem, ze to bude skor turista, ktory si uziva slovensku prirodu, obcas zajde do Alp a tam to tak hasne. No a ja proste tvrdim, ze pre takeho turistu kludne staci aj stan bez limcov. Eto vsjo.
BTW Ak chces, tak ti poslem fotky, ako si moj trapny stan bez limcov poradil vo vichrici na Rodne, pripadne pri bivaku vo vyske 3700m.n.m. ;-)
Ok, slubujem, ze uz koncim.

Bobo7

nie je v tom ziadna veda...vsetky expedicne stany, vyskove stany a aj vsetky stany deklarovane ako 4 sezonne maju snehove goliere...preco asi...pretoze sa predpoklada, ze sa budu pouzivat v zime, v snehu, vo vyskach, v riadnom vetre atd...samozrejme, ze pri prechode nejakou tou fatrou, sa da aj bezny stan zakopat a umiestnit do zavetria atd...to je vsetko v poriadku, pretoze vo Fatre nejde o nic, casu dost...ako pise Boro, na beznu zimnu turistiku staci aj stan bez golierov pri istych opatreniach..
...ale ked si raz niekde vyssie a nekempis zrovna pri vykurenej chate v prichystanej snehovej ohradke (klasicka ladovcova turistika), ale dorazis niekam vecer, polomrtvy tak urcite nebudes stan zakopavat neviem ako hlboko, druha vec, ze na lade a skale to ani nebude dost dobre mozne...vtedy budes mat bez golierov o dokonale vetranie urcite postarane ;)
...goliere skratka hocikde prilozis sutrom, snehom a vies, ze si tvoje tropiko v noci len tak nezalieta...nove slusne stany maju fajn vetranie aj s utesnenymi limcami a keby aj nie, rano tu namrazu vyklepem a som rad, ze sa zobudim, tam kde som vecer zaspaval...na margo hmotnosti: je x stanov, ktore maju dokonca goliere odopinatelne, a su aj stany, ktore aj s goliermi vazia rovnako ako podobne stany bez nich....tie podrazdene prispevky su len priznakom toho, ze kazdy si zimu predstavuje inak...niekto ako stanovanie na Inovci a niekto ako stanovanie na Baranci a niekto ako stanovanie v 4000mnm....vsetko je otazka priorit :))

Bacaardi

rujir a boro vy cepri malokarpatski:-). to ma dostalo. ak to teda nebolo myslene ako ironia.

boro, nie ze polezies do ineho pohoria ako male karpaty!

No-name

ach boze, snehove goliere, to je cesky vynalez, ze to vsetci volate snehove limce ?

Rujir

@bdel: Tak tento argument ma skutocne dostal a myslim, ze niet viac co dodat. Toz si uzivaj svoje limce, ja si zase budem uzivat svoj 3kg stan bez limcov a ostanem zit v krutej nevedomosti o aky uzasny zazrak to prichadzam. Sice som mal uz aj stan s limcami, aj bez, ale nevadi. Toto bude asi nejaky slovensky syndrom - neschopnost pokracovat v rozumnej debate dlhsie ako tri prispevky. Ale nevadi, hlavne ze sme zdravi. Peace...

Bdel

Juro, tie limce su tam ako dekoracia, nic ine za tym nehladaj. Tento stan ich pre svoje urcenie potrebuje, ty si zatial na splave hrona bez nich vystacis :-)

Bobo7

Rujir s Borom, vy dvaja cepri malokarpatski, vy si kludne kempite bez limcov....ak neviete preco su na zimnych stanoch snehove limce, tak su Vam naozaj zbytocne a stanujte si kludne aj pod celtou...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma