Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok nad Muničkou

Diskusná téma K článku: Prístrešok nad Muničkou

Pokiaľ sa radi túlate krajinou hlbokých tônistých lesov a voňavých lúk, kde líšky dávajú dobrú noc a tetrovy dobré ráno... Kde za hodinu vyrušíte dve čriedy vysokej, no stretnete nanajvýš pytliaka... Kde civilizáciu pripomenie len občasné vzdialené zarevanie motorovej píly a spasená lúka... Pokiaľ ste dostatočne leniví naťahovať sa so stanom, dostatočne hrdí nespať po privátoch a dostatočne dobrodružní ustlať si nadivoko: blahoželám. Stali ste sa nádejným budúcim obyvateľom chatky, schovanej hlboko uprostred Veporských vrchov. Aspoň na tú jednu noc.

Daulagiri

Prespal som tu z 11. na 12.12. 2021. Prístrešok je v poriadku a v stave ako je v článku akurát má tú spomínanú novú strechu. Škoda tej guľatiny hore, tlačila aj cez hrubú karimatku :-) V okolí je tak pol metra snehu.

PaliT

V rámci prípravy renovácie prístrešku sme komunikovali s OZ ŠL Čierny Balog a dali nám vedieť, že nedávno strechu opravili pracovníci miestneho lesného závodu a poslali aj fotku.

Ďakujeme!

Uvažujeme, že by sme spravili na povale palandu na pohodlnejšie nocovanie, ale to je už ďalšia kapitola.

Mirek_hory

K přístřešku jsme přišly už za tmy, v 20:40 dne 4. 9. 2017 během našeho přechodu Rudohoří, a to od chaty pod Hrbom, které je zprivatizovaná, takže turisticky zcela NEPOUŽITELNÁ!

Přístřešek - altánek má sice hlinitou prašnou podlahu, ale nebyl tam skoro žádný odpad. To mě potěšilo, protože třeba v Nízkých Tatrách je v salaších docela čurbes. Ale je pravda, že za celých 6 dní našeho putování jsme teď v Rudohoří potkali JEDINÉHO turistu, který šel natěžko.

Svatopluk Štěpánek

Pencurák, vidno, že ste tu
severnú časť Rudnej magistrály zmákli...
( tá južná, zo Zl. Moraviec do Detvy tiež nie je zlá )

Pencurák

prespať sa dá ináč aj priamo pri rázcestníku Červená jama-munička,kde je drevený prístrešok a oproti nemu stará búda.Je síce prázdna a na podlahe je štrk,ale má dobrú strechu a v núdzi poslúži pre 2-3 ľudí.

Pencurák

13.8. bol prístrešok v dobrom stave,na zemi suché lístie a čačina,pekný bivak.

Daulagiri

Tak som tu prespal zo 14.-15.10, vcelku pohoda akurát škoda tej guľatiny na tom VIP miestečku, myšy som to nestretol, zato mráz bol ráno poriadny.

Jan morong

Veľmi dobre poznám to miesto, v roku 1997 som asi 200 m od prístrešku
stretol až 3 medvede. otec autora článku

Daulagiri

Dobrý tip Matúš, tamojší kraj sa v budúcnosti chystám pochodiť a takáto stavba mi môže prísť vhod.
Inak prvé tri vety z úvodu ma vcelku dobre vystihujú :-)

MisoB

Potešilo ma najmä posledné foto... pohrabal som sa v archíve čb fotiek spred rokov (ani nechcem povedať koľkých)... v tej búdke sme s partiou (a mojou terjšou manželkou) prespali počas prechodu Rudohorím... som rád, že ešte existuje :)

MatusM

Svatopluk, dakujem za doplnenie - pochybujem, ze sa mi RM podari niekedy prejst vcelku, rad by som si ju vychutnal pohodovym fototempom - ale urcite si jednotlive casti postupne prejdem.

Boro - dik, clanok som si precital:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma