Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horské poistenie - aktualizácia

Kaspy

PeterT: Ano dobre to chapes, lenze upozornil by som: klasicke zakladne poistenie na zasah HZS ponukane v SK poistovniach vylucuje taketo sporty z poistenia, na to sa treba pripoistit, poistit sa vyssou sumou ako len zakladnym balickom.

Peter T

Takze ked si napr pri lyzovanie niekde mimo zjazdovky zlomim nohu, HZS ma zvezie dolu, (na to je to horske poistenie) a odtial ma vezme sanitka do nemocnice(a toto plati normalna zdravotna poistovna). Dobre to chapem?

Peter61

PeterT a jjano:
Online je to Union a Allianz SP, cez mobil Union (6655), V kanceláriách Kooperativa a aj na recepciách hotelov Generali. K svojim životným poistkám to dáva myslím aj Uniqua.
Odvtedy, čo som napísal svts.sk/index.php?a=100, sa zmenil vekový limit (treba až od 18.r) a pribudla Uniqua.

Ad jjano - máš recht s tým úrazovým :-)

Jjano

Peter, ponuka to vselikto, narychlo ma napada Union, tam sa to da aj online a aj cez SMS, myslim, ze aj v inych (allianz, kooperative...) to ide online.

Otazka "treba iba kvoli zasahu alebo aj nieco ine" je trochu pomylena. V prvom rade: netreba nic. Poistenie je dobrovolne. Samozrejme, ze kazdy rozumny clovek si poisti prinajmensom ten zasah horskej sluzby (teda "horske" poistenie"), pricom ostatne lekarske ukony mas vo svojom zdravotnom poisteni, takze tie netreba poistovat.
Urazove poistenie je nieco ine, to ti nepreplaca ziadne naklady, ale ti vyplati nejaku sumu, ak sa zranis. Ak si sa zranil a si poisteny, tak dostanes nejake peniaze do kesene, ak si nebol poisteny, tak nedostanes. Vyhodnost si musis spocitat sam, tu sa tazko radi ...

Peter T

Viete mi poradit kde (v ktorej poistovni) sa mam poistit na 5dni skialpu v nizkych tatrach? Treba iba kvoli zasahu HZS, alebo aj nieco ine, nejake rozsirene urazove poistenie alebo nieco ine? dakujem

Kaspy

Peter: ako to myslis ze poistene je (bolo)iba horolezectvo a skialp???

Peter61

kaspy, predpokladám, že poistenie pokračuje podľa pôvodnej zmluvy, ale kto má záujem, mal by kontaktovať JAMES ( I.Koller, V.Linek). Dodatok k zmluve z r.2007 je iba k predĺženiu na r.2008. james.sk/articles.asp?pageid=…

Btw obdobné poistenie má aj ČHS a KČT, ale oni majú voliteľné poistné sumy 100 000/300 000 KČ. Záchrannú akciu pod Ďurkovou by teda pokrylo iba poistenie cez Alpenverein (22 000 €). a slovenský Allianz ( cca 16 597 €)

Peter61

JAMES: btw. v zmluve bolo poistené iba horolezectvo a skialpinizmus.

Kaspy

podla mojich info. a informaciach zverejnenych na james.sk je v cene clenskeho zahrnute aj poistenie na rok 2009. akurat nie je na webe zverejnena zmluva...(dufam ze to napravia)

Sona

Dakujeme za upozornenie. V case pisania clanku sme o tejto moznosti nevedeli, kedze james nejako pravidelne nesledujeme. Ak to bude platit aj na tento rok, v dalsej aktualizacii to spomenieme.

Kaspy

no ved prave na to som narazal...ako to vykompenzovat...a pod.

Jjano

Kaspy, pozostalým toho Čecha úštuje horská služba vyše 400.000 Sk ... Takže 100.000 Sk nemusí byť dostatočné.

Kaspy

v clanku nie je uvedena moznost poistenia nakladov na zasah HZS, v ramci clenstva v JAMES-e. Je podla Vas poistna suma 100 000 na jednu poistnu udalost postacujuca???dúfam že prebehne iba vecná diskusia
linka na zmluvu (nasiel som iba pre minuly rok:
james.sk/articles.asp?pageid=…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma