Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Progress merino tričko

Axel

Ano, moj stan Coleman ma upravu proti vzblknutiu.

Bruma

Len vieš, ked sediš pri ohniku, a mas tak dost v sebe pitneho, tak nemysliš moc logikuš :-DD.
Ale nie, teraz vážne. Axel, viem o takomto myslení výrobcu. Ved tušim aj spol. Coleman ma alebo mala stany upravene nejakou zmesou proti odskakujucim uhlikom, ktore po styku s látkou uhasi možný oheň resp. nedopusti aby stan zhorel. A hlavou mi len napadlo, či nejaky dobrák nebude skšať jeho ohňovzdornosť.

Axel

bruma, ci tym nahodou vyrobca nema na mysli, ze ked na teba odskoci zeravy uhlik z ohna, tak tricko nevzblkne ako fakla...

Bruma

Čital som si článok, velice pekné. Tiež som uvažoval aj nad Progress-om, ale silnejšie ma to ťahá k IB, je cice drahe( rad vyhodim penízky za kvvalitný matroš). V uvode uvadzaš, čo udáva vyrobca:

  • bezpečnú(ohňovzdornosť...
    Napadla ma myšlienka, ktory dobrák by si kúpil drahe tričko s merino alebo IB (KR,DR) a skušal by jeho ohňovzdornosť.
    Dá sa... Aj taky by sa našli :-D.
Rasto

Cena Icebreaker je desiva, ale nedavno mali v Hudy zlavy od 30-50%, no nekup to.

Funttomas

Emka:
všeobecne tvorba žmolkov závisí, či nosíš batoh priamo na turistickom tričku (nemyslím teraz len merino) alebo je tričko chránené pod bundou z odolnejšieho materiálu (napr. softshell). Takto sa mi na letnom krátkorukávovom tričku urobili žmolky a na zimnom dlhorukávovom tričku z rovnakého materiálu nie, lebo bolo vždy pod bundou.
Konkrétne na testovanom progressáckom merino tričku sa mi žmolky neurobili. U zvyšných dvoch testovaných kusov som žmolkovanie taktiež nezpozoroval. Určite by to bolo spomenuté v hodnotení, keby sa žmolky objavili.

Emka

dakujem za clanok, uz dlhsie rozmyslam ako doplnit vybavu o nejaky dalsi merino kusok a nevedela som ze aj Progress ich uz vyraba. mam zatial iba jedno tricko icebreaker a material je fantasticky, hlavne naozaj hreje aj poriadne mokre, co umelina nestiha. ocenujem aj to ze nepachne, ale cena je hrozna :-( tu je cena trochu lepsia, nizsiu kvalitu sitia si lahko opravim, tak uvidime co na to povie Jezisko ;-)
este sa chcem spytat - IB tricko mi hned po prvom pouziti riadne zozmolkovalo, ako su na tom tieto tricka?

Funttomas

Bdel: radšej výstižné a zrozumiteľné krátke vety ako siahodlhé súvetia, v ktorých sa dá dobre zamotať myšlienka, aby človek nezabudol, keď dočíta vetu, že čo bolo písané na začiatku vety, tak ako je to v tomto prípade. :-)

Bdel

heh, to bolo na autora clanku samozrejme

Cyro

Bdel: dakujem za komentar mojho pisomneho prejavu :-)

Bdel

mam len taku malu pripomienku. Pises zaujimavym stylom, same kratke vety.:-)

Cyro

Merino je oproti syntetike fantasticka vec. Kazdemu (nie len)turistovi mozem odporucat. Progress som nevyskusal, ale som velmi spokojny so znackou ICEBREAKER, mam od nich dve trika a jedno s dlhym rukavom, co sa tyka IB ponoziek, moja skusenost je taka,ze material je skvely na bezne nosenie, ale strihovo su pre turistiku(pripadne beh) lepsie vyriesene napr. Lorpen s primesou merina. Cena IB je pomerne vysoka, ale kvalita zodpovedajuca a navyse je uz na vyber slusne mnozstvo strihov i farebnych prevedeni...asi tak...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov