Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Tatranská lagúna

Peter Straka

Môj Panasonic LZ5 má spomínaných 60s, v úplnej tme som ho testoval v sobotu v noci - nezostalo tam skoro nič. Pokiaľ som fotil pri splne mesiaca + nejaké tie svetlá z mesta, tak sa to celkom dá: hiking.sk/…/male_karpaty-svet… .

Psyloo

Sona, vlajkove lode nemusis kupovat;-) moj "stary" Panasonic FZ-7, ktory teraz stoi tusim nie viac ako 8000;-SK mal max cas expozicie 60 s, co uz, ked pri ISO 400 na fotke bolo vidno iba sum.....z toho fotaku podarilo sa mi vytiahnut mozno 2-3 povedzme ze podarene nocne zabery na xxx pokusov....

Axel

Mam Canon A630 (co je hodne lowend model) a presvedcil som ho aj do vytvarania RAW-u ;-)

Googlite "chdk", ak mate chut a odvahu na experimentovanie so svojim fotakom.

Mato_d

60 sekund je uz celkom dost, ale na to nepresvedcis ani vlajkove lode v mori kompaktov, ako G9, G10, alebo SX1 ci SX10.
60 sekund myslim ze zvladnu niektore z novych kompaktov Panasonic, ale napriklad aj fajnova LEICA D-LUX3 za fajnych 20l... :)

Mikello

Hono, vďaka, ak niečo nájdeš v mape, napíš do fóra. Jedna publikovateľná fotka z tej akcie by sa ešte mohla nájsť. :-) Spln bol 14.10. takže mesiac celkom dobre svietil.

Soňa, presne ako vraví Maťo, najlepšie na snehu a keď je spln :-) viď Kamienka alebo Ticho hôr (ISO 200, 16s), vtedy ani čelovku netreba. Inak som z toho Olympusu moc nedostal ( hory.konektel.sk/…/mincol-jun… ). Pozri ako vyzerajú tie nočné neupravované fotky pri ISO 400 a 16s, pritom bol tiež spln. V zime ešte ako tak ( hory.konektel.sk/…/krivanska-… ) - prvé tri fotky, mierne úpravy.

Inak tu je Kamienka trošku vylepšená v PC :-) vivo.sk/fotografia-105101.html

BTW, kamarát ma kompakt Panasonic a tuším tam je aj funkcia BULB, ale šumu na fotke by bolo asi požehnane.

Sona

Co som pozerala ja - Powershoty G9, G10, SX 10 a SX 1, vsetky maju max 15 sec.

Axel

Vacsina kompaktov od Canonu sa da presvedcit na cas 60 sekund a vysoke ISO(chce to trochu pocitacovej gramotnosti a odvahu na experimenty).

Co to robi s "kvalitou" fotiek je samozrejme ina kapitola. Ale moznost tu je.

Sona

V piatok som vyse hodiny mrzla pri rybniku s odrazajucim sa mesiacom. Napriek improvizovanemu stativu a 16s moja skatulka zo seba samozrejme nic nevydala :( A nocne fotky by som prave chcela robit. Inak ta foto je jedna z mojich najoblubenejsich v galerii a rovnakym fotakom, ako mam teraz ja, myslim. Tak mozno by to chcelo ten sneh.

Mato_d

Daju, ale musis mat idealne podmienky - zima, sneh a spln Mesiaca.
Pri ISO dajme tomu 400, case 15s (maximum vacsiny kompaktov) a plne otvorenej clone by z toho nieco mohlo byt.
Pozri toto: hiking.sk/…/nizke_tatry-v_noc…
Aj tak je to ale vzdy o silnych kompromisoch v kvalite a na dlhe sedenie za pc (macom:)
Aj pre mna bola prave nocna fotka motivom na kupu DSLR...

Psyloo

Sona, bohuzial, ale taky zaber urcite kompaktom, aj tym lepsim neurobis;-) pozri si cas expozicie. Pre mna vlastne to bol jeden z hlavnych dovodov, preco som sa rozhodla kupit si zrkadlovku;-)

Sona

Nadhera. Mam otazku do plena - daju sa nocne fotky robit aj s lepsim kompaktom?

Psyloo

Diky Miso, moja otazka bola len zo zvedavosti;-)a vlastne ma to zaujalo, ze co za vysielace na kopcoch vidno tam v dialke, tiez netusim co by to bolo, ale pozriem sa do mapy;-)Mesiac bol vtedy v splne, ano?
Inak, vzhladom na podmienky v akych si to fotil klobuk dole, a velmi rada by som uvitala aj dalsie zabery z tej akcie;-)

Mikello

Bikemartin: veru že bola :-), ale tvorila sa iba v Tatrách. Ako keby sa zrážala pri prúdení vetra a za hrebeňom Tatier sa rozplývala. Z horizontálnej polohy som ju tiež nevidel :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky