Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba Horica

Diskusná téma K článku: Koliba Horica

V Západných Tatrách neostalo veľa kolíb či salašov, kde by sa dalo uchýliť pred nepohodou, či naplánovať nocľah. Pri poslednom treku som prechádzal okolo koliby, ktorá toho neposkytuje veľa, ale v núdzi môže poslúžiť.

Matobee

Dnes som išiel prvý krát okolo koliby Horica. Čakal som starší, zanedbaný objekt z fotiek v članku. Prekvapila ma sympatická zrenovovaná kolibka. Bola otvorená. Dnu sú na predaj magnetky "Baranec" za 2€ do zabezpečenej pokladničky.

P.S. škoda, že nie pivko :-(

P.S 2 prameň obďaleč pekne tečie. Musel mi stačiť. :-)

Lendl

Kolibka je vo výbornej kondícii a odomknutá. Nechal som tam všetky drobné

Starý pes

Koliba už je zamknutá. Za ní je je k dispozici alespoň nouzová částečně zastřešená pryčna pro 1 osobu.

Opossum

Ahoj, isiel som okolo asi pred mesiacom, koliba otvorena, bola v dobrom stave. Myslim, ze nebudete mat problem. Prosim, daj potom vediet, ci uz su dvierka na piecke v poriadku.

Prajem Vam obom peknu turu

ABGOT

Dobry den. Chystame sa z priatelkou do zapadnych tatier a planovali by sme jednu noc prespat v tejto kolibe. Neviete nahodou niekto v akom je stave a ci nieje uz zaknuta kedze posledny prispevok je rok a pol stary. Dik

Possum

Koliba Horica funguje, zatial stale otvorena a velmi pekne spravena, ale spravca nadaval, ze mu niekto pokazil dvere od piecky a ze to zamkne.

Hana

Caute,

V Auguste 2013 sme isli na Bystru. Koliba je hotova zrekonstruovana ale vyzerala byt pouzivana zvazon horolezcov a vyskumnikmi (nedaleko chaty je aj meteorologicky rain gauge) boli v nej aj boty a nejaka vybava. Tiez je v nej napis so zakazom noclahu.

Miloš Růžička

Ahojte horští přátelé.
Koliba Horica je již k přespání použitelná. Střecha prakticky hotová, zbývá dokončit štítové stěny. Přední štít je částečný, zadní zatím provizorně opatřen fólií.
Stav k 10.5.2013:
Dvě fota koliby viz
galaxy.asu.cas.cz/…/rackova_2…
Stavitelé jsou pilní, 5.5.2012 měli sroubené jen tři obvodové stěny, viz
šesté foto na
galaxy.asu.cas.cz/…/rackova_2…
Přeji úspěšné a bezpečné horské zážitky.
Miloš

Nonormal

Nevie niekto ako to s touto kolibou vyzerá v súčasnosti? Stále je bez strechy?

Nemesis

POZOR! Ted v srpnu 2012 je koliba bud v rekonstrukci nebo dekonstrukci a není použitelná, pokud není sucho! Zůstaly tam totiž jenom obvodové zdi bez střechy a bez dveří. Zbytek zařízení je odložený za chatou pod stromem.

Misob

Toz ja ti nevim, snad se ozve nekdo znaly... :)

Mário

Tak hloupý zase nejsem, že bych si nedokázal kliknout :-))) ...myslel jsem, které jsou ty další, které tady ještě na hikingu nejsou dosud zveřejněné...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum